Partidul National Liberal ii cere sefului statului sa o suspende pe Monica Iacob Ridzi din functia de ministru al Tineretului si Sportului, iar PDL sa o demita pe Roberta Anastase de la conducerea Camerei Deputatilor, a anuntat, luni, prim-vicepresedintele liberal Ludovic Orban.

"Nimeni nu e mai presus de lege. Ii cerem lui Traian Basescu sa o suspende pe Monica Iacob Ridzi din functia de ministru", a afirmat Ludovic Orban, adaugand ca "Doamna Ridzi incearca sa fuga de raspundere dupa ce a cheltuit bani publici in mod imoral, in conditiile in care sunt probleme reale in ceea ce priveste plata salariilor profesorilor. PD-L nu e un adversar al coruptiei, ci locul de refugiu unde sunt cocolositi cei certati cu legea."

Afirmatiile lui Ludovic Orban vin dupa ce ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat, luni, Parlamentului sa ia act de incetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declansarii procedurilor judiciare penale de catre DNA pe data de 23 iunie, pentru verificarea sumelor cheltuite de "Ziua Tineretului".

Liberalii cer si demiterea presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pe care o acuza ca ar fi obstructionat justitia in dosarul Nastase.