Presedintele Traian Basescu a multumit, duminica, Bisericii Ortodoxe Romane, in discursul rostit din fata altarului la ceremonia de intronizare a PS Vincentiu, episcop ales al Sloboziei si Calarasilor, pentru eforturile facute in mentinerea romanismului in regiunile din "jurul frontierelor tarii", relateaza Mediafax.

"Vreau sa multumesc pentru efortul pe care Biserica Ortodoxa Romana il face pentru a mentine romanismul in regiunile din jurul tarii pentru a-i mentine legati de stramosii lor si de cultura lor. Am convingerea ca parteneriatul dintre statul roman si Biserica Ortodoxa Romana pentru ca romanii din jurul frontierelor tarii sa devina cetateni ai Uniunii Europene prin intrarea tarilor lor in UE", a spus Traian Basescu.

Seful statului a participat duminica, la Slobozia, la ceremonia de intronizare a Preasfintitului Parinte Vincentiu, episcop ales al Sloboziei si Calarasilor, oficiata de catre Patriarhul Daniel, la Catedrala "Inaltarea Domnului". La ceremonie au mai fost prezenti europarlamentarii Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor, alaturi de Codrin Stefanescu, Marius Marinescu (PRM), liberalul Dan Motreanu si democrat-liberalul Vasile Blaga.