Dupa ce deputatii PNL si PSD au militat pentru infiintarea comisiei de ancheta pentru Monica Iacob Ridzi, parlamentarii PD-L se razbuna si cer verificare parlamentara si pentru ministrul PSD Nicolae Nemirschi. Camera Deputatilor a votat miercuri cu 186 de voturi pentru si unul impotriva infiintarea unei comisii pentru a verifica activitatea ministrului Mediului.Propunerea a venit din partea grupului PD-L si PNL prevede verificarea acelor contracte de publicitate acordate Ministerului Mediului, prin negociere directa, si nu prin licitatie publica.

Comisia parlamentara va verifica legalitatea si modul in care ministerul Mediului a acordat contractul privind "Campania de promovare a programului operational sectorial mediu, lot doi - difuzare / publicare" la 28 aprilie 2009.

Gardinaul sustine ca ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a atribuit prin negociere directa un contract firmei "ARS Advertising" SA, in valoare de peste 500.000 de euro. Suma ar fi necesara pentru modernizarea sistemelor de incalzire urbana, insa oficialii Ministerului nu au putut preciza care sunt proiectele concrete facute in acest domeniu.

Jurnalistii de la Gardianul sustin ca actul nu intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice, insa nici nu prevede clar daca a fost vorba de "o situatie de urgenta extrema", ce ar duce la atribuirea contractului prin negociere directa. In schimb, se stipuleaza ca singurul criteriu de atribuire a fost "pretul cel mai scazut", iar serviciile nu pot fi subcontractate.

Comisia de ancheta este formata din 15 membri si va fi condusa de un presedinte, doi vicepresedinti si un secretar.

Componenta comisiei:

PD-L

Sulfina Barbu

Zanfir Iorgus

Marian Avram

Petru Calian

Gheorghe Ialomitianu

PSD

Mircea Dusa

Ioan Munteanu

Angel Tilvar

Ioan Calin

Neculai Ratoi

PNL

George Dumitrica

Diana Tusa

Cornel Pieptea

UDMR

Attila Korodi

Minoritati

Mircea Grosaru