Proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr.37/2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice, asa-numita "ordonanta a deconcentratelor", a trecut marti de Camera Deputatilor cu 173 de voturi "pentru" si 59 "impotriva", anunta NewsIn. Votul a starnit discutii aprinse in Camera.

"Noi am votat impotriva pentru ca nu putem fi de acord sa va bateti joc de functionarii si angajatii din sistemul bugetar. Acum, un functionar trebuie sa treaca mai intai pe la Vanghelie sau pe la Mantog sa-si ia carnet de partid inainte de a fi pus intr-o functie de director", a acuzat liberalul Cristian Adomnitei, atentionand ca pana si directorii de scoli sunt numiti politic, prin aceasta ordonanta.

"Noi nu am facut decat sa legiferam ce dansii au facut ilegal", a raspuns deputatul social-democrat Aura Vasile, referindu-se la acuzele liberalilor.

"Aceasta Ordonanta nu face decat sa grabeasca apetitul acestui Guvern in sensul de a-si pune mai repede oamenii in posturi. Noi votam impotriva si contestam Ordonanta la CCR. Daca va treziti in al doispezecelea ceas faceti-o si votati impotriva", a afirmat si deputatul liberal Eugen Nicolaescu.

Aliatul liberalilor este UDMR, care a votat impotriva ordonantei si a anuntat ca sustine demersul PNL de a sesiza Curtea Constitutionala. PNL si UDMR au depus si o motiune simpla pe administratie, care viza si Ordonanta 37, insa motiunea a fost respinsa luni, cu 28 de voturi pentru si 71 impotriva.