Gigi Becali nu poate pleca la Bruxelles. Magistratii Judecatoriei sectorului 1 au decis, marti, mentinerea interdictiei de a parasi Bucurestiul si judetul Ilfov pentru proaspatul europarlamentar, anunta Realitatea Tv.Decizia de marti poate fi atacata cu recurs de omul de afaceri.

Este pentru a treia oara cand instanta respinge cererea omului de afaceri de ridicare a interdictiei. Gigi Becali s-a mai lovit de refuzul justitiei si in urma cu doua saptamani, dar si joia trecuta.

"Bineinteles ca puteam sa fac cerere la presedintele Comisiei Europene sa pot iesi din tara, dar n-am vrut sa-mi fac tara de ras. Si-asa in justitie suntem cum suntem si se pune tot timpul problema sa ne activeze clauza de salvgardare. Solicit un drept si posibilitatea sa imi indeplinesc obligatia fata de cei care m-au votat. Eu trebuie sa ma duc acolo, in Parlamentul European, am obligatia sa ma duc acolo", afirma, marti la pranz, Gigi Becali, in asteptarea deciziei magistratilor.

"N-am stiut ca se poate intampla ca talharii sa fie liberi si pagubitul sa fie in arest, n-am putut sa cred asa ceva. Daca a fost posibil asa ceva, inseamna ca in tara romaneasca se poate intampla orice", a mai adaugat Gigi Becali, referindu-se la dosarul de sechestrare de persoane in care este acuzat si care i-a adus interdictia de a parasi Capitala si judetul Ilfov.

"Am demonstrat ca am scoala vietii si logica de care am nevoie", a mai spus Gigi Becali. Intrebat de jurnalisti cum o sa isi exercite mandatul de europarlamentar in cazul in care justitia nu ii va ridica interdictia, Gigi Becali a raspuns doar: "O sa vedeti".

Potrivit rezultatelor de la alegerile din 7 iunie, Becali a obtinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM in timp ce se afla in arest preventiv, fiind acuzat intr-un dosar de sechestrare de persoane. Ulterior, el a fost eliberat din arest, insa magistratii au decis ca omul de afaceri are interdictie de a parasi Capitala si judetul Ilfov.