Elena Basescu o acuza pe fosta consiliera a lui Theodor Stolojan, Andreea Vass, ca l-a indemnat pe europarlamentarul ungur Laszlo Surjan sa puna sub semnul intrebarii, prin e-mail-ul pe care l-a trimis colegilor sai, apartenenta fiicei presedintelui Romaniei la Partidul Popular European.

HotNews.ro a relatat duminica, in exclusivitate, ca unul din membrii marcanti ai PPE, europarlamentarul maghiar Laszlo Surjan, pune sub semnul intrebarii admiterea Elenei Basescu in cel mai mare grup din Parlamentul European.

Laszlo Surjan se intreaba, intre altele: “Este in interesul nostru sa primim printre noi pe cineva care a facut declaratii ambigue si chiar contradictorii referitoare la legalizarea drogurilor? Este acceptabil pentru noi atunci cand cineva castiga alegerile doar bazandu-se pe reputatia numelui familiei sale? Sustinem nepotismul?

Elena Basescu: Este o razbunare a domnisoarei Vass

Este "o razbunare a faptului ca domnisoara Vass nu a prins un loc eligibil", a declarat Elena Basescu, pentru Cotidianul. In replica, Andreea Vass se dezvinovateste pe blogul personal, unde scrie ca "cineva o informeaza total eronat pe domnisoara Elena Basescu". In apararea lui Vass a sarit chiar fostul sau sef, Theodor Stolojan, care a declarat, pentru agentia Mediafax, ca aceasta este "genul de om care, daca are ceva de spus cuiva, o face direct, in fata, fara intermediari".

"Nu ma ingrijoreaza aceasta scrisoare deoarece ea vine ca urmare a unei prietenii intre domnisoara Vass si acest domn deputat maghiar, cei doi cunoscandu-se de pe vremea cand lucrau in Comisia de bugete a PE. O vad pur si simplu ca pe o razbunare a faptului ca domnisoara Vass nu a prins un loc eligibil si doresc sa precizez ca ar fi fost imposibil ca eu sa am o asemenea influenta si putere, atata timp cat eu activez in cadrul organizatiei de tineret si nu am nicio alta legatura cu seniorii partidului", a declarat Elena Basescu.

Mai mult, fiica presedintelui sustine ca Vass ar fi lansat dezbaterea in PPE ca sa se razbune ca nu a fost pusa de PD-L pe un loc eligibil pentru PE.

"Plasarea domnisoarei Vass pe un loc neeligibil a avut legatura, probabil, cu faptul ca aceasta a atacat o parte din membrii partidului si nu a avut sustinerea niciunei organizatii".

Replica Andreei Vass: "Daca am ceva de spus, o fac direct si transparent, ca pana acum. Nu am nevoie de intermediari. De pilda, sunt uimita sa citesc o astfel de declaratie si nu pot sa o interpretez altfel decat ca cineva o informeaza total eronat pe domnisoara Elena Basescu".

Fosta consiliera a lui Theodor Stolojan sustine ca nu a atacat pe nimeni din partid si, la vremea respectiva, a afirmat clar si raspicat ca o candidatura a Elenei Basescu pe lista PD-L poate aduce prejudicii atat presedintelui, cat si partidului.

"Acum lucrez la Guvernul Romaniei. Nu sunt prietena cu domnul deputat maghiar. Daca am fi fost prieteni, primul lucru pe care i l-as fi recomandat ar fi fost sa intervina pe langa eurodeputatii UDMR pentru a nu mai solicita autonomia regiunilor cu populatie de etnie prepoderent maghiara din Romania", scrie Vass.

Si reactia lui Theodor Stolojan: "Cred ca cineva a informat-o gresit pe EBA.(...) Nu are nicio sansa demersul lui Surjan. Daca scrisoarea eurodeputatului ungur va avea un ecou in grup, nedorit, s-ar putea ajunge la vot, si iarasi nu are sorti de izbanda".