Deputatii PNL au inaintat, luni, conducerii Camerei Deputatilor cererea de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi pentru delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat al deputatului PNL Alina Gorghiu, "cererea este motivata de savarsirea de catre aceasta a infractiunilor de delapidare, prevazuta de articolul 215 Cod penal si abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazut de articolul 248 Cod penal".

De Ziua Tineretului, Ministerul Tineretului si Sportului a organizat concerte in Bucuresti, pe plaja din Costinesti si in alte locuri din tara. Pentru aceste evenimente, MTS a cheltuit 628.000 de euro din buget. In urma unei anchete GSP, MTS a fost acuzat ca a acordat aceasta suma unor "firme de apartament" fara a organiza o licitatie.

"Considerentele care stau la baza demersului nostru sunt cheltuielile nejustificate pe care le-a facut Ministerul Tineretului si Sportului cu ocazia zilei de 2 mai, ca si atribuirea in conditii suspecte a contractelor pentru organizarea manifestarilor. Valoarea totala a contractelor incheiate, de 630.000 EURO, depaseste cu mult tarifele practicate pe piata pentru evenimente similare", se arata in comunicatul PNL.

Ulterior ziaristul Catalin Tolontan a afirmat ca ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a cumparat publicitate mascata de la posturi comerciale de televiziune, din bani publici.

"40% dintre stirile cumparate de MTS au fost despre Monica Iacob-Ridzi, 20% au fost despre Monica Iacob-Ridzi si Elena Basescu. Ele au fost cumparate de bani publici si nu au fost marcate cu publicitate, incalcind legea audiovizualului", a declarat Catalin Tolontan.