Fostul premier Calin Popescu Tariceanu sustine ca Romania a ajuns in spatele Bulgariei, aducand si cateva argumente in acest sens: Bulgaria a scazut pretul la gaze cu 33% iar la noi doar cu 5%. Si comparatia nu se opreste aici.

"Bulgaria nu s-a imprumutat de la FMI. Romanii sunt datori vanduti cu peste 13 miliarde. Primul lucru pe care l-a facut guvernul Boc, inainte sa propuna o strategie economica, a fost sa indatoreze pe fiecare roman cu aproape 1000 de euro, printr-un imprumut la FMI. Traian Basescu promitea atunci ca imprumutul de la FMI va fi o plasa de siguranta. Astazi, la nici trei luni, Basescu le spune romanilor ca plasa de siguranta s-a rupt si ca Romania este in recesiune", scrie Tariceanu pe blogul sau..

La noi, cei de la guvernare orbecaiesc fara nici un plan economic anti-criza. Guvernul bulgar are un astfel de plan.

Este trist faptul ca incet-incet Bulgaria ne-o ia in fata. In 2007, am vorbit despre sansa Romaniei de a ajunge a saptea putere economica din Europa. Era o sansa reala.

Romania avea cea mai mare crestere economica din Europa, nivelul investitiilor era unul record, reusisem sa depasim PIB-ul Ungariei. Astazi, Romania risca sa ajunga pe ultimul loc in Europa, asta daca nu suntem deja pe ultimul loc.

Acesta este rezultatul a 6 luni de guvernare “dupa ureche”, fara o strategie . Romania a ajuns sa se comporte ca o tara din lumea a treia, jucand orbeste dupa cum ne dicteaza FMI.

"Daca se continua in ritmul acesta, si toate semnalele indica acest lucru, 2009 va fi un an esuat, care ne va costa scump. Romania va rata startul dezvoltarii economice dupa ce criza economica se va termina. 2010 va fi un an in care fiecare stat european va incerca sa obtina un avantaj strategic in cursa cresterii economice care va urma crizei.

Romania va pleca la lupta fara arme. … avem insa consolarea unei vacante ecumenice folosind tichetele doamnei ministru al Turismului. Vacanta unde ne vom ruga sa ii vina mintea la cap guvernului Boc", incheie Tariceanu postarea de pe blogul personal.