Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro ca PSD va sustine candidatura lui Dacian Ciolos pentru Agricultura, Ciolos fiind agreeat deja de PDL. Aceleasi surse sustin ca PSD incearca sa faca lobby la nivel european pentru a obtine sustinerea Germaniei, astfel incat Romania sa primeasca postul de comisar pe agricultura. Conducerea PSD s-a intalnit vineri la Turnu Magurele pentru a analiza rezultatele alegerilor si relatia cu PD-L.

La sedinta CEX de vineri s-a comunicat liderilor din teritoriu ca PSD va face lobby pentru sustinerea lui Ciolos. Potrivit surselor Hotnews.ro, PSD si-ar fi schimbat pozitia datorita semnalelor venite de la Bruxellles, conform carora Dacian Ciolos este preferat de anumiti oficiali europeni.

Desemnarea comisarului european a creat disensiuni in interiorul Coalitiei. Conducerea PSD s-a contrat, in urma cu doua saptamani, cu partenerii de guvernare pentru a obtine nominalizarea pe postul de comisar european, care i-ar reveni Romaniei.

De altfel, la ultima discutie in Coalitie, PD-L a anuntat ca discutiile interne pe nominalizarea comisarului european vor fi amanate pana dupa Consiliul European.

Social-democratii doreau sa nominalize din randurile partidului o persoana, insa PDL a refuzat. Variantele PSD erau Adrian Severin si Vasile Puscas.