PD-L il sustine pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale, dar, in cazul in care actualul sef al statului nu va candida pentru un al doilea mandat, PD-L va merge pe mana celui mai bine plasat om din partid, a afirmat secretarul general al formatiunii, Vasile Blaga, intr-un interviu acordat ziarului Gandul. "Daca nu va candida, sigur, vom merge pe cel mai bine plasat din partid. Si indiscutabil acesta este in acest moment domnul Boc", spune Vasile Blaga.

"Retineti ca in fostul program politic al PD exista aceasta prevedere ca la alegerile prezidentiale din 2009 noi il vom sustine pe Traian Basescu. La cererea expresa a domniei sale, atunci cand am scris programul PD-L, la fuziune, aceasta prevedere a fost eliminata. Exista o alta ca il vom sustine pe cel mai bine plasat", a precizat secretarul general al PD-L.

Intrebat daca democrat-liberalii sunt dispusi sa negocieze cu PNL voturile pentru al doilea tur de scrutin la alegerile prezidentiale, in conditiile in care PD-L si PSD sunt aproape la egalitate in sondaje, Vasile Blaga a raspuns ca: "Eu nu cred ca este om in Romania, mai ales in PNL, si mai ales tinand cont de tipul de electorat care voteaza PNL, sa-i spui si sa asculte orbeste . Nici pe departe. Cei ultraortodocsi din PNL probabil nu vor merge la vot, majoritatea vor vota cu Traian Basescu. Singurul aliat al presedintelui in campania electorala a fost de fiecare data alegatorul".