Schimb de replici dure in Coalitie PDL-PSD. Dupa ce Vasile Blaga, secretar general al PD-L, a afirmat, intr-un interviu acordat ziarului Gandul ca: "As vrea sa-l vad pe presedinte ca vine miercuri la sedinta de Guvern, sa vad cine pleaca, ca pleaca cu totul, va garantez! Vor pleca cu totul, pentru ca inseamna ca nu sunt solidari cu premierul. Cui nu-i convine, pleaca! Se numeste Guvernul Boc, gaseste alti 20 de ministri si se face Guvernul Boc II", vicepremierul PSD Dan Nica a dat o replica taioasa: "In privinta prezentei sau absentei ministrilor PSD la sedintele de Guvern, raspunsul meu este foarte clar: totul are o limita. Recomandarea mea este ca Vasile Blaga si cei care, eventual, ii impartasesc opiniile sa nu-si doreasca sa forteze aceasta limita".

In plus, Vasile Blaga sustine ca vicepremierul social-democrat Dan Nica fusese informat de participarea lui Traian Basescu la sedinta de Guvern de duminica: "S-a politizat absolut anapoda. Din pacate, suntem in fata alegerilor prezidentiale si se actioneaza extrem de politic pe orice intreprindere a presedintelui care, iata, doreste sa ramana presedinte si nu candidat-presedinte. El o sa devina presedinte-candidat cand o sa considere necesar si asta vad ca-l supara pe domnul Geoana. Pe domnul Antonescu nu mai are ce sa-l supere, ca a iesit din cursa inainte de a intra."

  • Blaga: Guvernul functioneaza perfect

Intrebat cum poate functiona Guvernul in aceste conditii, Vasile Blaga a raspuns: "Perfect functioneaza! N-am auzit niciun ministru PSD avand oficial o alta pozitie. Domnul Geoana este candidat la alegerile prezidentiale. Dar n-am auzit nici pe domnul Nemirschi ca va iesi din Guvern, nici pe domnul Nica, care-i coordoneaza".

In replica, Dan Nica il acuza pe Vasile Blaga de "aroganta" fata de ministrii social-democrati si de faptul ca ar incerca sa rezolve problemele politice personale pe spatele Guvernului, dupa ce a condus PDL spre esec la euroalegeri, spunandu-i ca totul are o limita care nu trebuie fortata.

"Sunt ingrijorat de derapajele inacceptabile care au inceput sa apara din punct de vedere al comunicarii publice din partea unor membri ai Guvernului. Detectez o aroganta in parerile lui Vasile Blaga fata de PSD si ministrii PSD, iar acest lucru aduce deservicii Guvernului, pentru ca ceea ce noi facem pentru ca viata oamenilor in Romania sa fie mai buna este pus in umbra de declarații politicianiste care incearca sa arate ca preocuparile Guvernului sunt cu totul altele, eventual de natura politicianista", a declarat Dan Nica, in exclusivitate pentru Mediafax.

"In privinta prezentei sau absentei ministrilor PSD la sedintele de Guvern, raspunsul meu este foarte clar: totul are o limita. Recomandarea mea este ca Vasile Blaga si cei care, eventual, ii impartasesc opiniile sa nu-si doreasca sa forteze aceasta limita", a incheiat vicepremierul.