Presedintele PSD, Mircea Geoana nu rateaza nicio declaratie a presedintelui Traian Basescu. Dupa aparitia in presa din ultimele zile a sefului statului, Geoana nu a ratat ocazia sa-i dea replica: "I-as recomanda presedintelui mai multa retinere in aparitiile publice". In opinia acestuia, seful statului nu face altceva decat sa adanceasca criza, sa creeze panica si instabilitate politica.

"Fiecare declaratie pe care o face de fapt adanceste criza, creeaza un sentiment de panica, creeaza un sentiment de instabilitate politica si este clar ca acum a inceput sa se razboiasca cu oricine altcineva decat cu criza."

"Din punctul meu de vedere, i-as recomanda domnului Basescu mai multa retinere in aparitiile publice si concentrarea remarcilor sale spre solutii constructive, sper eu constructive pentru depasirea acestei crize."

"Fiecare aparitie publica arata tot mai mult un anumit grad de disperare politica si incercarea de a deturna atentia opiniei publice de la problemele adevarate pe care le avem. De aceea, suita de declaratii ale domniei sale reprezinta de fapt, din punct de vedere psihologic si politic, o adancire a crizei si nu o modalitate de depasire a acesteia".

Presedintele PSD este deranjat de participarea presedintelui Traian Basescu la sedinta de Guvern de duminica si de declaratiile pe care acesta le-a facut in legatura cu criza economica.