Afirmatiile presedintelui privind recesiunea economica sunt in contradictie flagranta cu pozitia de acum cateva saptamani a seful statului, dar si a premierului, care anuntau depasirea momentului greu al crizei, a declarat purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz.

"Afirmatiile sefului statului trec de la extaz la agonie si de la optimism necontrolat la pesimism acut, creaza panica la nivelul populatiei si neincredere la nivelul agentilor economici si arata o abordare diletantista a crizei economice", spune Bogdan Niculescu Duvaz, citat de NewsIn.

"Prezenta intempestiva a presedintelui la Guvern urmareste doar confiscarea electorala a actiunii guvernamentale privind iesirea din criza si crearea unei povesti de campanie in care seful statului apare ca salvatorul natiunii. PSD atrage atentia partenerilor de guvernare ca PSD si PDL impart egal responsabilitatea guvernarii, iar PSD nu va accepta transformarea actului de guvernare in tribuna electorala a lui Traian Basescu", a adaugat purtatorul de cuvant al social-democratilor.

  • PSD: Prezenta lui Basescu la sedinta de Guvern, in contradictie cu prevederile constitutionale

Bogdan Niculescu Duvaz a mai aratat ca atacurile lui Basescu la adresa sistemului de educatie ar submina stabilitatea Guvernului, fiind "cinice atat timp cat rectificarile bugetare nu au facut decat sa imputineze fondurile si mijloacele Ministerului Educatiei".

"Singura solutie pentru repornirea economiei este demararea proiectelor de investitii publice, fie ca este vorba de autostrazi si drumuri judetene sau de infrastructura feroviara, constructia de locuinte sau programele pentru reabilitarea infrastructurii rurale si eliminarea blocajelor in calea creditarii", mai spune purtatorul de cuvant al social-democratilor.

El a mai aratat ca, in conformitate cu articolul 87 din Constitutie, prezenta sefului statului intr-o sedinta extraordinara de Guvern ar fi in contradictie cu prevederile constitutionale si cu spiritul Parteneriatului pentru Romania: "Invitarea sefului statului la o sedinta de Guvern in care se discutau aspecte economice nu se justifica si trebuia facuta cu acordul coalitiei".