Intentia conducerii PD-L de a decapita liderii filialelor care au obtinut rezultate slabe la europarlamentare s-a amanat pana la sfarsitul saptamanii. In sedinta Biroului Politic de marti, liderii PD-L s-au declarat multumiti de rezultatele obtinute si au declarat victoria PD-L-EBA. Surse din PD-L au declarat pentru Hotnews.ro ca filialele care au obtinut un scor slab pentru PD-L dar un procent bun pentru Elena Basescu vor fi iertate. In schimb, ca sa dea totusi un exemplu conducerea PD-L intentioneaza sa pedepseasca cinci organizatii.

Este vorba de presedintii de filialele Cristian Boureanu de la Arges, Lucian Militaru de la Telorman, Eugen Badalan de la Braila, Corneliu Mihalache de la Vaslui si Mircea Toader de la Galati. Contactat de HotNews.ro, Boureanu a declarat ca nu stie nimic si ca "nici vorba" de sanctiuni.

Conducerera PD-L a dat ordin ca pana la sfarsitul saptamanii, toate organizatiile si toti parlamentarii sa-si formeze un raport de activitate pentru a fi analizat in sedinta Comitetului Executiv. Chiar daca oficial PD-L a pierdut alegerile, democrat liberalii nu considera ca se afla pe locul doi. In spatele usilor inchise de la Biroul Politic nu s-au aratat cu degetul filialele cu rezultate slabe, ci s-a proclamat victoria.

Conform surselor Hotnews.ro, democrat liberalilii nu vor sanctiona organizatiile cu rezultate slabe pentru partid care, in schimb, au obtinut multe voturi pentru candidatul independent Elena Basescu. De exemplu judetul Huneodoara va scapa de sanctiuni chiar daca a obtinut 21,73% de procente pentru PDL. Presedintele PD-L Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi a scos, in schimb un scor foarte bun pentru Elena Basescu si anume 7,62%.

Aceleasi surse au declarat pentru Hotnews.ro ca doar cinci filiale ar putea fi decapitate de catre conducerea PD-L, si anume cele care au obtinut cele mai slabe rezultate sub 25% la alegerile europarlamentare. Este vorba de Galaţi (Mircea Toader) Vaslui(Corneliu Mihalache), Teleorman(Lucian Militaru). Brăila (Eugen Badalan) si Arges(Cristian Boureanu).