Desi am votat duminica, nici unul dintre combatantii aflati pe lista nu a putut contabiliza acest vot in dreptul sau. De ce? Pentru ca am votat cu toti, iar votul meu a fost (probabil) anulat.

Anularea votului a fost singura alternativa din moment ce:

- Cu PSD plus (minus) PC nu pot vota din principiu. Mai bine mi-as taia o mana decat sa pun stampila pe un partid in care se afla Iliescu, Hrebenciuc, Nastase, Oprisan si alti demni continuatori ai PCR. Pana cand aceste personaje nu se vor retrage, nu voi lua in considerare un eventual vot pro-PSD, indiferent de numele celor care se afla pe liste.

- PNL ar fi fost o alternativa viabila mai mult din punct de vedere ideologic - eu fiind mai de dreapta - insa cum poti sa votezi acest partid din moment ce in ultimii doi ani de mandat PNL a facut toate compromisurile posibile pentru a se mentine la putere iar sub conducerea domnului Tariceanu, am avut cea mai fragila crestere economica posibila?

Maririle de salarii si pensii acordate de guvernul trecut au generat o mare parte dintre problemele cu care ne confruntam acum. In plus, cine si-a imaginat ca odata cu alegerea d-lui Antonescu lucrurile se vor schimba, s-a inselat.

PNL m-a pierdut complet cand noul presedinte a inceput sa infiereze cu manie proletara ”pipitele” politicii romanesti (Elena Udrea si Elena Basescu), luand astfel calea nesimtitilor din politica autohtona, respectiv a celor care incearca sa mai castige cateva puncte in sondaje prin atacuri jenante la adresa celor cu care concureaza.

Cat de eficiente au fost aceste atacuri s-a vazut in rezultatul PNL la europarlamentare.

- Pana vineri, as fi votat cu PDL pe principiul votului util, combinat cu cel al alegerii raului cel mai mic. Cum mai poti insa vota PDL dupa ce Hotnews a dezvaluit acest episod?

Una peste alta, la Bruxelles ne vor reprezenta Elena Basescu, Gheorghe Becali si Vadim Tudor, alaturi de altii care chiar merita sa ajunga acolo. Cine sunt castigatorii acestor alegeri? In primul rand politicienii si partidele politice. De ce? Pentru ca desi nu au votat decat un sfert dintre cei cu drept de vot, viata merge inainte iar partidul cu cel mai mare numar de voturi se poate proclama drept castigator, desi nu are decat voturile a 8% din numarul total al votantilor aflati pe liste.

Cine pierde? Avem un pierzator sigur - Romania. De ce? Pentru ca cei care vor ajunge la Bruxelles se vor prezenta drept alesi ai poporului roman si mai mult, pot spune ca sunt reprezentantivi pentru Romania.

Ii putem contrazice?

Citeste si comenteaza pe Khris.ro.