"Nu e niciun fel de dubiu cu privire la castigatorul alegerilor europarlamentare - Alianta PSD+PC, a declarat duminica liderul social-democratilor, Mircea Geoana, care a sugerat democrat ca, daca doresc sa numere si votul Elenei Basescu, sa-si schimbe denumirea in PDLEBA.

El a afirmat ca PD-L "principalii nostri competitori" - a scazut sub pragul pshilogic de 30% si are mai putine mandate decat in 2007.

"Asistam la un rezultat pentru PSD cu 10% mai mult decat in 2007, in timp ce pentru PD-L lucrurile stau invers", a afirmat el.

"Mai putin ne intereseaza daca PD-L va dori sa numere si mandatul Elenei Basescu tot in dreptul lor sau nu. Nu intereseaza pe nimeni. Asa cum in 2007 au schimbat denumire in PD-L, poate de acum incolo ii putem denumi PDLEBA", a comentat Mircea Geoana.

El le-a sugerat democrat-liberarilor sa numere si mandatul lui Laszlo Tokes, care tine tot de familia popular europeana.

Rezultatul obtinut de PSD este cu atat mai meritoriu cu cat social-democratii au avut in fata "un competitor cu doua locomotive de campanie: actualul presedinte, care si-a impins in fata bobocul, si premierul Emil Boc si PD-L".