Judecatoria sectorului 1 judeca, marti, o noua o cerere de a lui George Becali de a-i fi ridicata interdictia de a parasi tara, impusa acestuia in dosarul in care este urmarit penal pentru lipsire de libertate, informeaza Mediafax. Solicitarea este cu atat mai importanta cu cat Becali a obtinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM in timp ce se afla in arest preventiv.

Gigi Becali a obtinut, la aceeasi instanta, posibilitatea de a merge in campania electorala, in tara. In 7 mai, Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a admis in parte cererea lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-si face campanie electorala in tara, respingand solicitarea acestuia de a pleca in strainatate.

In urma cu aproximativ doua luni, in 17 aprilie, Gigi Becali parasea arestul preventiv, dupa ce a fost eliberat sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, Gigi Becali le-a cerut garzilor sale sa-i gaseasca pe cei care i-au luat autoturismul, sa-i duca la sediul PNG, unde hotii au fost pusi sa dea declaratii scrise, in care consemnau ca ei sunt cei care au furat Mercedesul finantatorului. Unul dintre hoti a fost impuscat, glontul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei la barul din Pipera.

Instanta i-a impus lui Gigi Becali sa nu paraseasca Bucurestiul sau judetul Ilfov fara o incuviintare prealabila din partea anchetatorilor, sa se prezinte ori de cate ori este citat la instanta sau la Parchet si sa nu se apropie de partile vatamate din dosar.