Votul romanilor din strainatate pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European s-a terminat luni, 8 iunie, ora 7.00 (ora Romaniei), in sectiile de pe Coasta de Vest a SUA. Pe baza informatiilor primite de la misiunile Romaniei, la sectiile de vot din strainatate au votat aproximativ 13.500 cetateni romani, informeaza MAE. Ultimele sectii care s-au inchis au fost cele din Los Angeles, Las Vegas, Phoenix si Portland.

MAE precizeaza ca votul a decurs in conditii normale, fara incidente deosebite.

Pe baza diferentelor de fus orar, ultimul cetatean roman care a votat pentru scrutinul de la 7 iunie 2009 a fost Marioara Oprescu, care a votat la sectia de vot nr. 144 din Las Vegas, SUA. Oprescu traieste de 28 de ani in SUA, de 15 ani in Las Vegas si voteaza in fiecare an; a fost croitoreasa de lux si a lucrat pentru o casa de moda celebra, precum si pentru fosta Prima Doamna a Americii, Barbara Bush.

Pe baza informatiilor primite de la misiunile Romaniei, pana la ora 07.00 – ora Romaniei, la sectiile de vot din strainatate au votat aproximativ 13.500 cetateni romani. Cifrele oficiale privind prezenta finala la vot vor fi facute publice de catre Biroul Electoral de Circumscriptie 48, dupa primirea tuturor proceselor verbale (in cursul zilei de luni).