Liderii PSD stransi in curtea sediului de pe Kiseleff au primit vestea ca sunt pe primul loc in urma exit-poll-urilor tristi si posomorati . Fara balonasele, confeti si artificiile de la campaniile anterioare pesedistii au incercat dumica seara sa gasesca explicatii pentru diferenta redusa dintre ei si adversarii de la PD-L. Adrian Nastase a gasit teoria caldurii care a impedicat simpatizantii PSD sa vina la vot. Vanghelie a pus rezultatul pe seama turismului electoral. Mircea Geoana n-a mai dat explicatii si l-a atact direct pe presedintele Traian Basescu. In realitate toti erau inrgijorati de faptul ca pana dimineata rezultatul exit-poll-urilor va fi rasturnat la numaratoarea oficiala.

Cu o ora inainte de anuntarea rezultatelor exit-poll in curtea sediului PSD din Kiseleff era liniste. Fastul de la alegerile locale sau cele parlamentare de anul trecut a lipsit cu desavrasire. Doar carele de televiziune si reporterii prezenti au mai animat atmosfera. Cu 20 de minute inainte de anuntarea rezultatelor au aparut si liderii PSD. Cu capetele plecate sau cu zambete fortate acestia au intrat rand pe rand in sediul partidului unde ii astepta Mircea Geoana.

Victor Ponta a fost singurul care a avut puterea sa faca haz de necaz. El a venit impreuna cu Daciana Sarbu care potrivit estimarilor avea deja locul de europarlamentare asigurat. “Luam si noi macar cinci nu? E bine si asa, macar cinci sa fie. Tot e ceva”, a spus acesta cu un zambet stins. Uni dintre lideri incercau sa gasesca scuze pentru procentele pe care le pierdeau cu fiecare minut in fata PD-L. Trisitetea pesedistilor era pus si pe seama faptului ca in ultimele ore ale votului PD-L recupera teren in ritm alert si la fel ca si la alegerile parlamentare in final rezultatul exit-poll-urilor urmau sa fie rasturnate in favoarea celor din Modrogan.

Adrian Nastase a gasit si o teorie, teoria caldurii. “Ati vazut e o caldura ingrozitoare. Lumea a preferat sa ramana acasa. Caldura asta a luat 3, 4 ore din timpul de vot. Acuma doua ore noi aveam 32 si ei (n.red. PD=L) 30. Acuma e cam 31 noi 30 ei. ”, a explicat Nastase. Intre timp pe scarile sediului a intrat in fuga si ministrul de externe Cristian Diaconescu. Singurul cu adevarat zambitor din grupul liderilor pesediti era Ioan Mircea Pascu. “Da, da. Multumesc, Multumesc. A fost bine. Pacat ca au intrat din cate se pare si Becali cu Vadim. Asta e ce sa-i face”, explica acesta unui interlocutor.

Intre timp in fata tribunei ridicate in curtea sediului, Bogdan Niculescu Duvaz prezenta decontul fraudelor electorale facute de adversarii de la PD-L. “Dupa cum stiti am facut de dimineata zeci de sezisari referitoare la fraudele facute de cei de la PD-L. Fata de tursimul electoral am mai identificat si alte metode. Dupa cum stiti cei de la PD-L au pus in aplicare si programul “cei zece negrisori” adica acele voturi obligatorii pentru Elena Basescu. Problema este aici ca aceasi oameni au votat de doua sau de trei ori. Vom cere sa fie analizate listele si depistati cei care au votat de doua trei ori”, a declarat Duvaz.

La ora 21 liderii PSD si candidatii la alegerile pentru Parlamentul European au iesit in curtea sediului pentru a urmari rezultatele exit-poll pe un ecran gigantic. Rezultatele artau PSD pe primul loc. In schim liniste totale nici o scandare nici un fel de urale. Mircea Geoana urcat la tribuna si a inceput discursul scris pe cateva biletele. A explicata ca lipsa fastului se datoreaza evenimentlui nefericit din familia sa. In schim cu jumatate de voce a recunoscut ca rezultatele nu il multumesc. “Vreau sa fac apel la reprezentantii nostrii din sectiile de votare. Am vazut cum la alegrerile parlamentare un scor mai susbstantial a fost irosit de ore de neglijenta si printr-un efort de fraudare a celor de la PD-L”, a declarat Geoana.

Dupa ce anuntat ca se pregateste de castigarea prezidentialelor, Geoana a lansat si atacul la adresa lui Traian si a ficei sale Elena Basescu."Este absolut jenant cum presedintele Romaniei si-a transformat propriul copil intr-un vehicul electoral. Probabil in seara asta cei de la PDL vor incerca sa adune scorul lor cu scorul Elenei Basescu. Acest experiment regizat cu cinism arata ca, in 2009, numele Basescu mai aduce voturi doar cu autocarul, iar brandul Basescu este in declin politic si vom contribui si noi la acest declin”, a declarat Geoan. Intre timp undeva in spate a aprut si Marian Vanghelie care vorbea in continuu la telefon sau citea sms-uri cu rezultatele de la sectiile de votare.

Relaxat si aproape fericit de ceea ce se intampla Ion Iliescu a facut si el cateva decriptat si el rezultatele alegerilor. “Castigatorii acestui scrutin sunt cei de la UDMR care au reusit sa obtina si patru mandate. Pe de alta parte au intrat si Vadim si Becali. Asta e unul din rezultatele absenteismului”, a explicat Iliescu. El a lipsit din poza de grup a liderilor PSD. “N-am vrut sa ma mai vad. E inghiesuiala mare acolo”, a explicat Iliescu.

Pentru Marian Vanghelie nu era important ca PSD era in acel moment pe primul loc. “Rezultatul este sa zicem satisfacator dar nu asta e importanta. Noi avem toate listele cu cei care au votat de doua ori cu turismul asta electoral. Coalitia asta nu a fost facuta pentru a se face lucruri ilegale. Au fost multi care au venit in Bucuresti cu autocare. Maine, a nu ca nu se lucreaza. Marti facem sesizari la parchet”, explicat Vanghelie.

Din curtea sediului din Kiseleff au lipsit duminica seara Miron Mitrea si Radu Mazare. La scurt timp dupa discursul lui Mircea Geoana mai toti liderii partidului au plecat. Alaturi de Geoana au mai ramas la sediu cativa apropiati printre care Viorel Hrebenciuc si Liviu Dragnea. Ei au ramas in post pentru a monitoriza numaratoare paralela. In final Adrian Severin a gasit raspunsul pentru rezultatul nesatisfacator: “Socialisti au pierdut in toata Europa. Asta e ce sa-i facem”