Asociatia Pro Democratia atrage atentia ca problema turismului electoral s-a facut simtita cu precadere in mediul rural, existand numeroase sesizari, atat din partea cetatenilor simpli, cat si din partea observatorilor APD cu privire la transportarea organizata a alegatorilor in localitati invecinate, in vederea exercitarii votului, se arata intr-un comunicat al organizatiei.

In sectia 246 din localitatea Gura Foii (judetul Dambovita), in apropierea judetului Ilfov, unde se inregistrau la ora 14:00 diferente alarmante intre numarul de votanti de pe listele permanente si numarul de votanti de pe listele suplimentare.

La aceasta sectie, din 500 de persoane care votasera la ora 14:00, 200 erau inscrisi pe liste suplimentare. Observatorii APD au constatat situatii asemanatoare si la sectiile 288, 289, 290 din localitatea Matasaru ((judetul Dambovita).

Si in sectiile de votare 21 si 22 din localitatea Chitila (judetul Ilfov) prezenta pe listele suplimentare era una considerabila, cate 200 de inscrisi la fiecare sectie.

Desi procesul de votare pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in

Parlamentul European se apropie de sfarsit, prezenta la vot ramane una extrem de scazuta. Datele furnizate de Biroul Electoral Central (BEC) la ora 17:30 indicau un procent de participare la vot de doar 14,95% pana la ora 16:00.