Familia Basescu urca pe scena: iata-l pe tata cum indeamna oamenii la vot! Iat-o pe fata lu' tata cum reuseste, din cateva gafe bine tintite, sa alunge oamenii de la vot. A proclamat Clujul capitala Aradului. Uite-l si pe Nastase fiert ca nu se dicuta teme europene. Cine e de vina? Basescu, normal. Urmariti-l pe Crin Antonescu cum isi pregateste retragerea in munti. Antrenament psihologic, tot tacamul.

  • "Educatia este principalul mijloc de a iesi din saracie. As invita-o pe Elena Basescu sa vina cu mine in satele romanesti si sa vada adevaratele probleme ale tinerilor'', a spus Corina Cretu, la mitingul electoral de la Targoviste. Bamboo e la tara? Nu e. Atunci unde sa ia EBA atitudine?
  • EBA la Cluj:  “Sunt acea veriga vulnerabila pe care o are tatal meu, dar imi doresc ca dupa aceasta candidatura sa nu mai fiu neaparat acea veriga. Dar probabil ca o sa raman foarte mult timp de acum inainte, atata timp cat o sa fiu in politica. Dar poate ca n-o sa ma mai faca lumea agramata si toanta, toanta EBA, cum am vazut in foarte multe ziare". Poate da. Poate nu.
  • Dar a urmat asta, tot la Cluj: "Ca si independent nu am avut capacitatea sa acopar absolut toate orasele, dar orasele importante, ca si Iasiul, capitala culturala a Moldovei, Clujul, capitala culturala a Aradului, de fapt capitala culturala a Ardealului". Arad, Ardeal, ne mai impiedicam de niste vocale? Chiar asa? De ce-o face lumea toanta si agramata?
  • Un indemn la vot foarte descurajant, de la Traian Basescu. "Alegerile au loc dupa o campanie electorala care a fost destul de putin convingatoare, ceea ce a facut ca, in analizele sociologice, sa fie pronosticata o prezenta slaba la votul din 7 iunie. As vrea sa le transmit romanilor faptul ca prezenta la vot nu este doar o masura a simpatiei lor fata de partidele politice. Sunt de acord ca poate cea mai mare parte dintre romani nu se gasesc reprezentati in partidele politice care se afla astazi in competitie”. Tata le zice bine. Fata le zice mai rau.
  • Din ciclul conspiratii universale impotriva PNL: "Pentru un partid viu si autentic, constituit in jurul unei doctrine, unei istorii, in jurul unor obiective, cum e PNL, e important psihologic sa vedem ca, in ciuda socului trecerii de la putere in opozitie, in ciuda campaniei necontenite care s-a facut impotriva noastra de patru ani si continua de o jumatate de an, desi altii duc Romania acolo unde nu am dus-o noi, adica la somaj, la inghetarea veniturilor, la scaderea veniturilor, in conditiile astea este foarte important pentru noi sa aratam ca rezistam". L-ati recunoscut pe Crin Antonescu la Alba Iulia, organizand miscarea de rezistenta in Apuseni de dupa europarlamentare.
  • Marko Bela, la Targu Mures: “Noi nu am ales un anumit domeniu, dar cred ca un comisar in agricultura ar fi extraordinar pentru Romania.” Ar fi extraordinar si nemaipomeni daca ar fi ungur. 
  • Cine credeti ca e vinovat in ochii lui Adrian Nastase ca in campanie nu s-au discutat prea multe despre UE? Ati ghicit: ''Traian Basescu este cel care nu a dorit sa existe o dezbatere pe teme europene pentru ca nu-l avantaja sau nu-l interesa, pentru ca alegerile prezidentiale vor avea o cu totul alta miza si se vor baza pe altceva.” De fapt, Basescu e de vina ca sunt alegeri.
  • Pe asta n-a mai ratat-o. Tot Nastase: ''Discutam daca Elena Basescu vorbeste bine romaneste sau nu. Eu nu am comentat pana acum lucrurile astea si nici nu vreau sa comentez mai mult, sa nu para ca extind criticile mele la adresa lui Traian Basescu catre membrii familiei lui. In definiv care este profilul celui care sa mearga in PE? Trebuie sa stie anumite lucruri, sa aiba o anumita experienta. Noi stam si discutam daca vorbeste bine romaneste, daca pune silabele bine, daca pune accentul pe silabe, foloseste vocalele sau consoanele'' 

Nota: Acest material este un pamflet. Cele mai ciudate declaratii facute de politicieni in campania electorala sunt insotite de scurte comentarii. Declaratiile candidatilor au fost preluate de pe agentiile Newsin, Mediafax si Rompres.