Mai multi liderii PSD vor sa se delimiteze de PD-L ca sa nu piarda voturi la europarlamentarele din 7 iunie. Cu doar cateva zile inainte de alegeri, din ce in ce mai multe voci din PSD cer iesirea de la guvernare. Marian Vanghelie vrea ca PSD sa nu mai fie asociat cu guvernul Boc si cu PD-L pe motiv ca increderea populatiei in democrat liberali a scazut. Vanghelie a declarat la Realitatea FM ca PSD ar trebui sa iasa de la guvernare dupa europarlamentare. Si vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea reclama nemultumiri crescande in teritoriu si vorbeste despre posibilitatea parasirii colaitiei.

"Eu am fost impotriva acestei coalitii si sunt de parere ca ar trebui sa iesim de la guvernare. Eu sunt de parere ca trebuie discutat foarte serios acest lucru, daca are rost sau nu sa ramanem (la guvernare n.r.). Daca lucrurile nu vor functiona, eu cred ca trebuie sa facem o analiza foarte clara dupa aceste alegeri europarlamentare, sa vedem daca merita sau nu sa ramanem si ce avem de facut", declarat liderul PSD, Marian Vanghelie, citat de Realitatea FM.

Potrivit lui Vanghelie social-democratii nu vor sa demita guvernului Boc in cazul ruperii Coalitiei ci, doar sa intre in opozitie alaturi de PNL si UDMR.

Samburele discordiei in PSD - banii si functiile

Un alt lider local si, totodata, vicepresedinte PSD, Liviu Dragnea sustine ca social-democratii vor solicita, dupa alegerile europarlamentare, "o discutie asezata cu PDL", in care sa fie clarificat viitorul coalitiei guvernamentale, in contextul unor stari tot mai accentuate de nemultumire din interiorul PSD.

"Este o stare de nemultumire din ce in ce mai mare in PSD, din ce in ce mai multe filiale, si nu numai in filiale, ci si la centru, fata de atitudinea unor ministri PDL, atat fata de PSD, cat si fata de niste angajamente pe care ni le-am luat(...) Nemultumirea in PSD este foarte mare, numai ca noi incercam dupa europarlamentare sa avem o discutie articulata, o discutie asezata cu PDL-ul, o discutie serioasa despre guverare, despre relatiile in interiorul guvernarii". Ne asezam la masa mai racoriti, si noi si PDL-ul, si poate vedem ca avem mai multe lucruri care ne unesc, decat care ne despart. Daca nu, vorba lui Radu Berceanu, asta-i viata, nimeni nu depinde de nimeni", a declarat Dragnea la Realitatea TV.

Dragnea: Ne-au taiat fondurile

Dragnea sustine ca una dintre cele mai mari nemultumiri sunt banii si modul de alocare a fondurilor catre ministerele PSD. "Este Ministerul de Finante intr-o parte, primul-ministru este tot in partea aia, deciziile majore se iau acolo, si constatam ca la ministerele noastre, la Educatie, la Agricultura, la Mediu si in alte domenii s-au taiat fondurile. Acolo vad ca numai acolo se restrange criza, de asta spun ca se acumuleaza foarte multe nemultumiri".

Nemultumirile social-democratiilor au luat amploare in 30-40% din filialele PSD din tara. Potrivit secretarului general interimar al PSD, Valeriu Zgonea la ultima videoconferinta a partidului cu liderii din teritoriu s-a vorbit despre problemele de la deconcentrate. "Multi lideri locali sunt nemultumiti de faptul ca nu pot numi oameni la deconcentrate desi, prin negocieri cu PD-L, posturile le revin. Toti se plang ca ministrii PD-L cat si liderii locali pun bete in roate la numiri si ii incurajeaza pe liberali sa nu le cedeze posturile social-democratilor." a declarat Zgonea pentru Hotnews.ro

Secretarul PSD sustine ca la videoconferinta, conducerea partidului a promis liderilor locali o intalnire la Constanta dupa alegerile europarlamentare in care, fiecare sa vina punctual cu problemele pe care le are. "Nu s-a pus problema ruperii Coalitiei si nu se va intampla acest lucru. E adevarat ca sunt multe probleme si nemultumiri dar, speram sa le rezolvam cu partenerii de Coalitie"

  • Problemutele lui Vanghelie. PSD si PD-L se cearta de la inceputul anului pe schimbarea sefiilor de institutii deconcentrate. Saptamana trecuta seful PSD Bucuresti, Marian Vanghelie a tunat si a fulgerat  la sedinta Coalitiei pentru intarzierea numirilor la aeroportul Henri Coanda, compania Tarrom si RA-APPS, posturi promise de PD-L social democratilor. Dupa doua sedinte de Coalitie tinute in aceiasi zi, democrat-liberalul Gheorghe Flutur a anuntat ca "problemutele domnului Vanghelie s-au rezolvat." Supararea cea mai mare a lui Vanghelie a fost insa, propunerea  ca sef la compania Tarom a pilotului Adrian Iovan, fostul sot al creatoarei de moda, Romanita Iovan. Propunerea a fost  refuzata de ministrul Transporturilor. Radu Berceanu.
  • Problemutele lui Mazare. La cateva zile dupa"'problemutele" lui Vanghelie, liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a amenintat conducerea PSD  ca  va rupe protocolul cu PD-L la nivel judetean. Mazare a trimis un document conducerii PSD prin care avertiza ca, daca pana la sfarsitul lunii mai nu se numesc social-democrati in sapte fotolii la deconcentrate, va rupe protocolul de colaboare cu PD-L. Mazare acuza ministrii PD-L de tergiversarea numirilor dar, si conducerea PSD care, in opinia sa, tolereaza abuzurile partenerilor de guvernare.