VIDEO Batalia pentru Bruxelles: lapte, miere si injuraturi 

de Luminita Parvu     HotNews.ro
Miercuri, 3 iunie 2009, 13:48 Actualitate | Politic


Geoana, Antonescu si Boc
Foto: Agerpres
Dincolo de explozia de  atacuri si lovituri de centura, PSD , PD-L si PNL nu au rata ocazia sa promita marea cu sarea, in campania pentru euroalegeri. Au dominat temele interne de campanie, mai putin tematica europeana. PD-L a vorbit despre o legea a salarizarii fara privilegii, reformarea sistemului de pensii, programul prima casa si rebilitarea termica a blocurilor. PSD a mers pe sustinerea IMM-urilor, relansarea agriculturii si construirea de case sociale iar liberalii au marsat pe atacuri la adresa actualului Guvern dar si pe eliminarea impozitului forfetar, reducerea TVA-ului si a impozitului pe profitul reinvestit.


PD-L si-a inceput campania electorala sub sloganul "In familie trecem mai usor peste greutati. PD-L la bine si la greu" si cu un clip de campanie care infatiseaza familia tipic romaneasca. La capitolul promisiuni, democrat liberalili au marsat pe proiectele anuntate de guvernul Boc dar au lansat o serie noua de angajamente.

 • Legea salarizarii fara privilegii. Emil Boc: "Vom realiza atat o lege a salarizarii fara privilegii, vom realiza si o lege a pensiilor fara privilegii. Asta inseamna ca fiecare cu cat contribuie la pensie atat va primi si fiecare dupa cat munceste atat salariu va avea. E timpul ca o data, in Romania, dupa 20 de ani, sa avem dreptatea si in sistemul de salarizare unica si in sistemul de pensionare".
 • Reformarea sistemului de pensii.Teodor Stolojan "Pensiile speciale vor fi recalculate prin noua lege a pensiilor, pe baza contributiei persoanelor beneficiare la sistemul public de pensii. Sunt pensii in Romania bazate, astazi, pe venituri din ultimele trei luni de munca, umflate cu sporuri, pentru ca unii au avut prieteni in Parlament. Vrem sa nu mai existe oameni care sa nu poata trai din pensie in Romania. din 1 octombrie nu va mai fi niciun pensionar cu pensie sub 350 de lei.Stolojan  Noi ne ingrijim de persoanele cele mai lovite de criza. Deja nici un pensionar, si sunt peste 1 milion, nu are pensie mai mare de 300 de lei. O sa ne ingrijim ca nici un pensionar sa nu aiba pensia mai mica de 350 de lei"
 • Stimularea IMM-urilor pentru locurie de munca. Emil Boc: "Am multiplicat de la 5 milioane de euro la 100 de milioane de euro banii pentru IMM-uri pentru a da locuri de munca".
 • Programul Prima Casa. Emil Boc: "Am lansat cel mai ambitios program de a le da romanilor posibilitatea de a-si cumpara o locuinta. Din luna iulie romanii isi vor putea cumpara prima casa. Din 1 iulie, cu 8 procente va scadea pretul caselor"
 • Rebilitarea termica a  50.000 de blocuri. Vasile Blaga: "Avem bani pentru a reabilita termic 50.000 de apartamente. Putem reabilita 50.000 de apartamente in acest an, iar licitatiile se vor organiza de catre primarii, si nu de catre minister. In 2009 s-au  alocat pentru acest program 360 milioane de lei".
 • Construirea a 16 mii de locuinte. Vasile Blaga: "Anul acesta vom construi 6 000 de locuinte, anul viitor 10 000 de locuinte, in timp ce Tariceanu si Nastase nu au construit mai mult de 2 000 de locuinte pe an. Acum trei saptamani am facut posibil ca tinerii sa isi cumpere locuintele ANL"
 • Legea descentralizarii. Emil Boc : "Pentru prima data, se va da comunitatii locale ocazia sa ia decizii . Autoritatile locale se vor implica in administrarea Politiei, a Educatiei, a Agriculturii, acestea avand ocazia sa decida inclusiv problemele financiare in aceste domenii"


PSD. Sub sloganul "Gandeste-te pentru cine votezi! Alege viitorul", social-democratii au lansat un o clip electoral cel putin ciudat. Pe un fond alb negru o fetita se indreapta spre camera cu trei trandafiri rosii in maini. La capitolul oferta electorala, PSD a vorbit despre agricultura, a reluat tema locuintelor sociale

 • Relansarea agriculturii prin fonduri europene. Mircea Geoana: "Alocarea fondurilor pentru dezvoltarea satelor si agriculturii nu mai trebuie sa se faca pe criterii politice iar ministrul  Agriculturii, Ilie Sarbu, va promova un plan strategic pe termen mediu pentru stimularea investitiilor in mediul rural. Banii se dau catre primarii pe culori politice. Si ne miram apoi ca nu se aduna investitii intr-un program coerent de dezvoltare a agriculturii. Si daca nu schimbam ceva, inseamna ca nu am inteles nimic. Numai din punerea in valoare a potentialului agricol si cel de dezvoltare a acestei jumatati de Romanie, putem crea in urmatorii cinci ani aproape un milion si jumatate de locuri de munca. Doar investind acolo unde avem nevoie cu fonduri europene." 
 • Sustinerea IMM-urilor. Mircea Geoana: O parte din intreprinderile mici si mijlocii din Romania vor putea beneficia de sprijin din partea statului pentru a depasi problemele financiare cauzate de criza economica.In legislatia europeana exista aceasta posibilitate pentru salvarea IMM-urilor. Beneficiare vor fi firmele care nu intra in zona celor ce pot absorbi fonduri structurale, cele din afara zonelor care fac parte dintr-o politica speciala pe care Romania a antamat-o cu Comisia Europeana si Uniunea Europeana, iar aceasta posibilitate este permisa incepand de astazi'
 • Majorarea burselor sociale. Mircea Geoana: "Bursa trebuie sa fie la nivelul salariului minim pe economie, cat sa poata sa traiasca un om obisnuit. Pai studentul este un om neobisnuit, el nu are nevoile lui? In urmatorii patru ani vor fi 45 de miliarde de euro alocati Educatiei, care vor trebui bine gestionati". 
 • Reducerea impozitului pe venit. Mircea Geoana: "Propunerea noastra este de reducere a impozitului pe venit, pe salariu, de la 16% la 10% pentru cei care castiga sub salariul mediu pe economie. 3,1 milioane de angajati din Romania vor beneficia de reducere de taxe din partea PSD-ului. Iar daca domnii Stolojan si Boc, sau domnii Tariceanu si Vosganian fac simulari cu privire la cresterea impozitului pe venit la 21-23%, dansii o fac, nu noi. Asa cum a spus ieri Comisia Europeana intr-un program in 10 puncte de revitalizare a economiei comunitare, noi spunem ca, dimpotriva, TVA-ul trebuie redus in special la serviciile publice esentiale. Chiar daca exista un risc pe termen scurt de un deficit ceva mai masiv acest risc trebuie asumat pentru stimularea economiei si a consumului in Romania."
 • Construirea a 50.000 de locuinte. Mircea Geoana: "Statul poate garanta construirea a aproximativ 50.000 de locuinte, iar acest fapt ar putea sa reprezinte semnalul relansarii economice prin crearea a zeci de mii de locuri de munca in domeniul constructiilor. A venit clipa sa pregatim terenul pentru relansarea economica . Este clar ca in zona constructiilor putem sa angrenam pe orizontala economia romaneasca, un efect de multiplicare care sa permita pastrarea de locuri de munca. In estimarea noastra, se pot construi prin garantia statului spre 50.000 de unitati de locuinte, care pot sa insemne cateva zeci de mii de locuri de munca noi sau pastrate"
 • Programul "Prima Casa" dezvoltat si pentru locuintele sociale. Mircea Geoana: "Programul e un pas bun, dar aceasta initiativa se adreseaza celor cu venituri peste medie. Pe noi ne intereseaza ca partid social-democrat si un program de construire de locuinte cu chirie pentru tineri. Pe fond, obligatia statului roman, si o obligatie neachitata de prea multi ani de zile, este constructia unui fond locativ social, pe care sa putem sa-l oferim cu chirie subventionata familiilor tinere care nu au resurse sa se imprumute la banca si, evident, pe masura ce aceste familii se intremeaza din punct de vedere financiar, pot sa cumpere aceste locuinte. Credem ca acesta ar fi adevaratul program de relansare a constructiilor si adevaratul program de relansare a economiei romanesti


PNL.Sub sloganul " Bani europeni, bani pentru Romania", liberalii nu au marsat in campania electorala pe promisiuni ci mai degraba pe atacuri dure la adresa actualului Guvern. Totusi in ultima saptamana de campanie PNL a lansat un  proiect de strategie fiscala pentru relansarea economiei romanesti.
 
 • Bani europeni. Crin Antonescu: Deci impozite mici, reducerea cheltuielilor birocratice, un Guvern pe care sa-l punem sa lucreze, in sfarsit, pentru romani si nu impotriva romanilor, si bani europeni pentru romani, bani pe care europarlamentarii nostri, prin mijloacele pe care le au la Bruxelles, trebuie sa-i aduca inspre Romania. Si avem program si pentru parlamentarii care ne reprezinta la Bruxelles. Avem mandatul pentru ei de a aduce fonduri europene pentru intreprinderile mici si mijlocii care sa aiba acces la aceste surse de finantare, pentru ca in tara nu mai sunt bani. Sa aduca fonduri din Europa pentru agricultura romaneasca.
 • Anularea impozitului forfetar. Crin Antonescu: Politica de relaxare fiscala, scadere de impozite pentru ca intreprinderile mici și mijlocii, in principal, sa poata funcționa. Abrogarea, eliminarea imediata a impozitului forfetar, un impozit forfetar care deja a omorat mii de intreprinderi mici și mijlocii care și-au suspendat activitatea sau care chiar și-au incheiat activitatea. Un impozit forfetar despre care chiar cei din PSD și chiar ministrul pentru IMM-uri spun in public ca nu e bun, iar dupa aceea in Parlament il voteaza cota redusa de TVA de 5% pentru toate tranzactiile cu locuinte noi pana la 31 decembrie 2010
 • Cota unica de 10% si TV de 15%. Crin Antonescu: Cota unica ce poate cobori pana la 10%, de ce nu, TVA ce poate cobori conform recomandarilor din UE spre 15%, reglementari care sunt de mult discutate si inca nerealizate privitoare la simplificarea procedurilor, la ghiseul unic si asa mai departe, iata lucruri care trebuie facute urgent, iata lucruri care s-au facut in jurul nostru, in centrul sudul, estul Europei si au dat rezultate.
 • Anularea restrictiilor privind deductibilitatea TVA-ului la achizitia de autoturisme si a cheltuielilor cu combustibilul
 • Bonificatii de 5% din valoarea obligatiilor fiscale pentru contribuabilii care platesc taxele la timp
 • Eliminarea impozitului pe profitul reinvestit sau deduceri fiscale suplimentare intr-un procent de pana la 100% din valoarea investitiilor efectuate
 • Reducerea cu 10% a contributiilor la asigurarile sociale pentru toti contribuabilii
 • Angajatorii care creeaza locuri de munca si angajeaza someri  sa beneficieze de reducerea cu 50% a cotelor de contributii sociale pana la 31 decembrie 2010


Citeste mai multe despre   


1774 vizualizari

 • -3 (7 voturi)    
  Stiu, PNL face TOT ce nu promite (Miercuri, 3 iunie 2009, 14:17)

  alfa [anonim]

  iar ce promite - NU FACE

  Restul, adica PDL si PSD - au macar decenta ca s-au inhamat la munca atunci cand era greu. PNl a refuzat pana si sansa asta - ultima - sa faca ce tot promite.
 • +3 (3 voturi)    
  amice esti prost? (Miercuri, 3 iunie 2009, 14:42)

  Ion Sterian [anonim]

  Cum poti vorbi de decenta cand te referi la scena politica romaneasca? Nu te uiti la tv, nu asculti radio, nu citesti nici un ziar? Sau te faci ca nu vezi circul asta constant. DECENTA?? Ori esti papagal-de-campanie ori traiesti in alta lume, in care parlamentarii au moralitate, decenta, coloana vertebrala. La noi e altfel. :|
  • 0 (6 voturi)    
   Severin, Norica Nicolai sunt oameni decenti (Miercuri, 3 iunie 2009, 14:58)

   alfa [anonim] i-a raspuns lui Ion Sterian

   Nici nu se pot compara cu indecentii aia de Cristian preda, monica macovei sau daniel Funeriu

   Adica ce?!! ce vine asta Funeriu asta care e cercetator?! Ce, se crede el mai destept si mai moral ca Norica nicolai care sta saraca de 20 de ani in politica sa pazeasca anti-coruptia PSD-ului
 • +2 (4 voturi)    
  RE:euroalegeri (Miercuri, 3 iunie 2009, 15:08)

  Ovidiu [anonim]

  Candidatii ,dar si sefii partidelor care "ii mana in lupta" nu inteleg un lucru elementar.Europarlamentarul reprezinta EUROPA,isis desfasoara activitatea in Parlamentul European pentru TOTI CETATENII EUROPEI.Aici nu mai e vorba de Romania.E vorba de politici europene in ansamblu,de transpunerea lor in viata,chiar daca apllicarea lor se rasfrange (benefic sau nu) si asupra Romaniei.
 • +3 (3 voturi)    
  Blaga zice 15, Geoana pluseaza la 50 (Miercuri, 3 iunie 2009, 15:45)

  hic sunt leones [utilizator]

  mii de locuinte noi.
  Parca erau aliati; aliatii nu au acces la acelasi informatii?
  Inseamna ca sigur unii dintre ei mananca rahat!
  • +2 (2 voturi)    
   aliati-aliati... (Joi, 4 iunie 2009, 6:10)

   eeeuuuu [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

   dar telemeaua puterii e pe parale iar cash_cavalul impartit li se opreste in gat, si unora si altora, asa ca, la romani o alianta e mai greu de suportat decat o infrangere.
 • +1 (3 voturi)    
  afaceristi de linga Crin (Miercuri, 3 iunie 2009, 15:53)

  Laura [anonim]

  Seful staffului este Catalin Harnagea. El este interfata cu Patriciu el supervizeaza tot, de la cine intra in sediu pina la cine primeste parola de internet. Tot Harnagea a "pus o pila" la incredintarea serviciului de ridicare a masinilor parcate neregulamentar in sectorul 1, firmei CFR Transauto, proprietatea familiei controversatului om de afaceri Florian Walter (fost Busca), cumatrul fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Prin Icar Business, Harnagea a participat alaturi de firmele patronilor celebrului restaurant Golden Blitz la afacerea Fly Taxi, care a castigat licitatia de servicii de taximetrie cu Aeroportul Otopeni (pe timpul lui Mitrea). Unul dintre asociatii lui Besciu si Harnagea in Fly Taxi era Sergiu Vladimir Ionescu, fost consilier al ministrului Mitrea. Regasim in aceasta firma (prin societatea WEST TOUR 98, firma cu sediul in Bucuresti, care se ocupa cu transportul de calatori) trei personaje care apar in mai toate firmele omului de afaceri Alexandru Bittner. Este vorba de Mihnea Gabriel Lucov, Ion Petre si Dorin Cocos.

  Deci pina la urma este ADEVARAT ! Prin duetul Harnagea-Vlad Rosca, Bittner si-a bagat coada in PNL ! Problema care se pune este: cind il vor trada acestia pe Crin Antonescu pentru .....
  • 0 (0 voturi)    
   Crin a vindut Flota! (Miercuri, 3 iunie 2009, 21:18)

   Milupa [anonim] i-a raspuns lui Laura

   Se stie ca Antonescu a vindut flota (in mod repetat) si s-a imbogatit nemeritat :))), de aceea a ajuns acum sa se lafaie intr-un lux debordant.
   • 0 (0 voturi)    
    Prostilor, votati Crin si iar sa va pacalim.... (Joi, 4 iunie 2009, 12:06)

    Prostilor, votati PNL/PSD sa v-o mai tragem o data [anonim] i-a raspuns lui Milupa

    Apropo de flota, cine a vandut cele 500 de nave ca Basescu a instrainat doar 6 la joint venture-ul cu Klavenel? A dovedit cineva ca Basescu a vandul flota? Asa ca, mai bine vezi de fatalaul de Crin care, ca sa se simta mai viril, si-adus femei barbat langa el, pe Adina Valean, Norica si Renate. Vad ca PNL-ul vrea sa bage in PE regimentul 10 Husari.
 • +2 (4 voturi)    
  cel mai trist e... (Miercuri, 3 iunie 2009, 17:45)

  liviu_ [utilizator]

  ca nu se poate sa se voteze "nici unul"...
  pentru ca, dupa parerea mea, niic un partid din romania nu merita sa aiba oameni in parlamentul european
  • +1 (3 voturi)    
   cel mai trist (Miercuri, 3 iunie 2009, 19:27)

   nelu [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Subscriu intru totul asa e
   • +2 (2 voturi)    
    eu as semna o petitie: (Joi, 4 iunie 2009, 6:17)

    eeeuuuu [utilizator] i-a raspuns lui nelu

    sa cerem de la bruxelles reprezentanti din alte state membre ue, sa-i votam ca europarlamentari si sa vedem ce iese. sistemul s-ar putea aplica si la viitoarele alegeri prezidentiale sau legislative. subscrie careva? sau tafna patriotarda e mai puternica decat neincrederea in clasa politica autohtona?
    • 0 (0 voturi)    
     Precedent exista! (Joi, 4 iunie 2009, 9:35)

     Ariel [utilizator] i-a raspuns lui eeeuuuu

     Din acelasi motiv a fost adus un principe strain sa conduca Principatele Unite. De ce n-am repeta istoria?!
     • 0 (0 voturi)    
      Prostilor, votati Crin si iar sa va pacalim... (Joi, 4 iunie 2009, 12:08)

      Prostilor,votati PSD/PNL sa v-o tragem inca o data [anonim] i-a raspuns lui Ariel

      Stiu eu un proncipe strain. Radu Duda, nu-i asa? Ricoli mai sunteti?!
 • +2 (2 voturi)    
  Schimbam modificarea (Miercuri, 3 iunie 2009, 23:54)

  Valentin [anonim]

  Halucinant ce pot promite o mana de bagati in seama (ca nu merita titlul de politicieni)! Se implinesc la iarna 20 de ani de cand unii au murit ca niste martiri. In ochii celor care conduc tara, AU FOST SI VOR RAMANE PULIMEA DE MANIPULAT SI DE SACRIFICAT!
  Se promit schimbari, dreptate, indreptari... Sa-mi spuna mie cineva O SINGURA MASURA (lege, act administrativ) care a fost (SI A RAMAS!) rezonabila din punct de vedere social si politic in ultimii 20 de ani.
  Nu suntem in stare sa cladim nimic, aia e. Ciupela, alba-neagra, capra vecinului... In afara arcului carpatic avem ceva ruine - Targovistea, Suceava, Curtea de Arges... si ajungem la Adamclisi, ca de acolo ne tragem!
  Un popor care si-a negociat votul la mica ciupela, in piata, vaduvit de istorie - fiindca intotdeauna urmasul era MOOLT mai destept decat premergatorul - nu are aspiratii mari si n-o sa aiba in veci!
  Vrea numai ca de maine sa aiba impresia ca isi cumpara minciuna mai ieftin!
  Si cercul se inchide.
 • 0 (0 voturi)    
  Duminica ???????? (Joi, 4 iunie 2009, 13:54)

  Cetentereseaza [anonim]

  stau_acasa!!!_stau_acasa!!!stau_acasa!!!stau_acasa!!!stau_acasa!!!
  • 0 (0 voturi)    
   stai (Joi, 4 iunie 2009, 21:52)

   Codruta [anonim] i-a raspuns lui Cetentereseaza

   Statul acasa inseamna ridicarea sistemului bolsevic la conducerea acestei tari, vai de ea. Mafiotii Tamara Nastase, Ilici bolsevicul, Vanghelie gramaticul, Secu Felix Voiculescu, Paturiciu, Iuda Tariceanu vor fi foarte bucurosi sa puna mana iar pe putere si de data asta cred ca nici nu o vor mai da inapoi. Sa ne luam ramas bun de la revenire, progres, trai mai bun. Va veni o catastrofa ca in Atlantic.
 • 0 (0 voturi)    
  pro pnl (Joi, 4 iunie 2009, 23:26)

  andrada [anonim]

  Ce ni s-a întâmplat în cinci luni de guvernare PDL-PSD?

  - 20 de mii de profesori au fost ameninţaţi că vor fi concediaţi;
  - sute de mii de firme sunt pe cale să fie închise;
  - locurile de muncă sunt ameninţate, iar numărul de şomeri creşte;
  - serviciile de sănătate sunt tot mai proaste;
  - mii de funcţionari au fost daţi afară, fiindcă nu au carnet de partid;
  - bibliotecarii şi poştaşii încep să fie numiţi nu pe competenţă, ci pe supunerea faţă de un partid sau altul;
  - guvernul a făcut o datorie enormă la FMI, pe care o vor plăti generaţii de români de acum înainte, fără să vadă vreun beneficiu de pe urma ei.
  - Asta înseamnă guvernarea lui Băsescu, Geoană şi Boc


  E timpul sa schimbam ceva in tara asta.e timpul sa votam PNL
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Joi, 4 iunie 2009, 23:29)

  cameleonic [anonim]

  Vrem o noua sansa .Iar PNL e un partid promitator fata de pd-l care este plin de ipocriti.
 • 0 (0 voturi)    
  Cine nu vrea a 5000-a casa???? (Vineri, 5 iunie 2009, 10:30)

  Big Boss [anonim]

  Ca toti isi exagereaza capacitatile in campanie... deja e un lucru bine stiut. Dar eu vreau sa vad ce a facut concret guvernul PDL- PSD??? Ne-a mintit cu marirea salariilor profesorilor, acum ne minte cu prima casa, care de fapt.. pana la urma va ajunge a 5000-a casa a cui trebuie.
 • 0 (0 voturi)    
  PNL (Vineri, 5 iunie 2009, 18:10)

  Mitzza87 [anonim]

  Pai normal PSD si PDL arunca gogosi ca intotdeauna apoi castiga alegerile si nu fac nimic in schimb PNL adopta alta strategie, una mai aproape de adevar spunand-i omului ca este mintit
 • 0 (0 voturi)    
  Pro Pnl (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:35)

  dorutza [anonim]

  Românii au dreptul să afle termenii împrumutului cu FMI, întrucât ei sunt cei care suportă costurile acestuia. Președintele PNL Crin Antonescu a solicitat în repetate rânduri Guvernului Boc – Geoană – Băsescu să facă public acordul cu FMI, dar Executivul PSD-PDL a refuzat.
  În loc să ne spună adevărul despre acest acord secret, care probabil va împovăra România pe generații de acum înainte, cei de la putere continuă să ne spună minciuni ieftine, au tupeul să ne vândă programul populist Prima Casă.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică