Dincolo de explozia de atacuri si lovituri de centura, PSD , PD-L si PNL nu au rata ocazia sa promita marea cu sarea, in campania pentru euroalegeri. Au dominat temele interne de campanie, mai putin tematica europeana. PD-L a vorbit despre o legea a salarizarii fara privilegii, reformarea sistemului de pensii, programul prima casa si rebilitarea termica a blocurilor. PSD a mers pe sustinerea IMM-urilor, relansarea agriculturii si construirea de case sociale iar liberalii au marsat pe atacuri la adresa actualului Guvern dar si pe eliminarea impozitului forfetar, reducerea TVA-ului si a impozitului pe profitul reinvestit.

PD-L si-a inceput campania electorala sub sloganul "In familie trecem mai usor peste greutati. PD-L la bine si la greu" si cu un clip de campanie care infatiseaza familia tipic romaneasca. La capitolul promisiuni, democrat liberalili au marsat pe proiectele anuntate de guvernul Boc dar au lansat o serie noua de angajamente.

  • Legea salarizarii fara privilegii. Emil Boc: "Vom realiza atat o lege a salarizarii fara privilegii, vom realiza si o lege a pensiilor fara privilegii. Asta inseamna ca fiecare cu cat contribuie la pensie atat va primi si fiecare dupa cat munceste atat salariu va avea. E timpul ca o data, in Romania, dupa 20 de ani, sa avem dreptatea si in sistemul de salarizare unica si in sistemul de pensionare".
  • Reformarea sistemului de pensii.Teodor Stolojan "Pensiile speciale vor fi recalculate prin noua lege a pensiilor, pe baza contributiei persoanelor beneficiare la sistemul public de pensii. Sunt pensii in Romania bazate, astazi, pe venituri din ultimele trei luni de munca, umflate cu sporuri, pentru ca unii au avut prieteni in Parlament. Vrem sa nu mai existe oameni care sa nu poata trai din pensie in Romania. din 1 octombrie nu va mai fi niciun pensionar cu pensie sub 350 de lei.Stolojan  Noi ne ingrijim de persoanele cele mai lovite de criza. Deja nici un pensionar, si sunt peste 1 milion, nu are pensie mai mare de 300 de lei. O sa ne ingrijim ca nici un pensionar sa nu aiba pensia mai mica de 350 de lei"
  • Stimularea IMM-urilor pentru locurie de munca. Emil Boc: "Am multiplicat de la 5 milioane de euro la 100 de milioane de euro banii pentru IMM-uri pentru a da locuri de munca".
  • Programul Prima Casa. Emil Boc: "Am lansat cel mai ambitios program de a le da romanilor posibilitatea de a-si cumpara o locuinta. Din luna iulie romanii isi vor putea cumpara prima casa. Din 1 iulie, cu 8 procente va scadea pretul caselor"
  • Rebilitarea termica a  50.000 de blocuri. Vasile Blaga: "Avem bani pentru a reabilita termic 50.000 de apartamente. Putem reabilita 50.000 de apartamente in acest an, iar licitatiile se vor organiza de catre primarii, si nu de catre minister. In 2009 s-au  alocat pentru acest program 360 milioane de lei".
  • Construirea a 16 mii de locuinte. Vasile Blaga: "Anul acesta vom construi 6 000 de locuinte, anul viitor 10 000 de locuinte, in timp ce Tariceanu si Nastase nu au construit mai mult de 2 000 de locuinte pe an. Acum trei saptamani am facut posibil ca tinerii sa isi cumpere locuintele ANL"
  • Legea descentralizarii. Emil Boc : "Pentru prima data, se va da comunitatii locale ocazia sa ia decizii . Autoritatile locale se vor implica in administrarea Politiei, a Educatiei, a Agriculturii, acestea avand ocazia sa decida inclusiv problemele financiare in aceste domenii"

l

PSD. Sub sloganul "Gandeste-te pentru cine votezi! Alege viitorul", social-democratii au lansat un o clip electoral cel putin ciudat. Pe un fond alb negru o fetita se indreapta spre camera cu trei trandafiri rosii in maini. La capitolul oferta electorala, PSD a vorbit despre agricultura, a reluat tema locuintelor sociale

  • Relansarea agriculturii prin fonduri europene. Mircea Geoana: "Alocarea fondurilor pentru dezvoltarea satelor si agriculturii nu mai trebuie sa se faca pe criterii politice iar ministrul  Agriculturii, Ilie Sarbu, va promova un plan strategic pe termen mediu pentru stimularea investitiilor in mediul rural. Banii se dau catre primarii pe culori politice. Si ne miram apoi ca nu se aduna investitii intr-un program coerent de dezvoltare a agriculturii. Si daca nu schimbam ceva, inseamna ca nu am inteles nimic. Numai din punerea in valoare a potentialului agricol si cel de dezvoltare a acestei jumatati de Romanie, putem crea in urmatorii cinci ani aproape un milion si jumatate de locuri de munca. Doar investind acolo unde avem nevoie cu fonduri europene." 
  • Sustinerea IMM-urilor. Mircea Geoana: O parte din intreprinderile mici si mijlocii din Romania vor putea beneficia de sprijin din partea statului pentru a depasi problemele financiare cauzate de criza economica.In legislatia europeana exista aceasta posibilitate pentru salvarea IMM-urilor. Beneficiare vor fi firmele care nu intra in zona celor ce pot absorbi fonduri structurale, cele din afara zonelor care fac parte dintr-o politica speciala pe care Romania a antamat-o cu Comisia Europeana si Uniunea Europeana, iar aceasta posibilitate este permisa incepand de astazi'
  • Majorarea burselor sociale. Mircea Geoana: "Bursa trebuie sa fie la nivelul salariului minim pe economie, cat sa poata sa traiasca un om obisnuit. Pai studentul este un om neobisnuit, el nu are nevoile lui? In urmatorii patru ani vor fi 45 de miliarde de euro alocati Educatiei, care vor trebui bine gestionati". 
  • Reducerea impozitului pe venit. Mircea Geoana: "Propunerea noastra este de reducere a impozitului pe venit, pe salariu, de la 16% la 10% pentru cei care castiga sub salariul mediu pe economie. 3,1 milioane de angajati din Romania vor beneficia de reducere de taxe din partea PSD-ului. Iar daca domnii Stolojan si Boc, sau domnii Tariceanu si Vosganian fac simulari cu privire la cresterea impozitului pe venit la 21-23%, dansii o fac, nu noi. Asa cum a spus ieri Comisia Europeana intr-un program in 10 puncte de revitalizare a economiei comunitare, noi spunem ca, dimpotriva, TVA-ul trebuie redus in special la serviciile publice esentiale. Chiar daca exista un risc pe termen scurt de un deficit ceva mai masiv acest risc trebuie asumat pentru stimularea economiei si a consumului in Romania."
  • Construirea a 50.000 de locuinte. Mircea Geoana: "Statul poate garanta construirea a aproximativ 50.000 de locuinte, iar acest fapt ar putea sa reprezinte semnalul relansarii economice prin crearea a zeci de mii de locuri de munca in domeniul constructiilor. A venit clipa sa pregatim terenul pentru relansarea economica . Este clar ca in zona constructiilor putem sa angrenam pe orizontala economia romaneasca, un efect de multiplicare care sa permita pastrarea de locuri de munca. In estimarea noastra, se pot construi prin garantia statului spre 50.000 de unitati de locuinte, care pot sa insemne cateva zeci de mii de locuri de munca noi sau pastrate"
  • Programul "Prima Casa" dezvoltat si pentru locuintele sociale. Mircea Geoana: "Programul e un pas bun, dar aceasta initiativa se adreseaza celor cu venituri peste medie. Pe noi ne intereseaza ca partid social-democrat si un program de construire de locuinte cu chirie pentru tineri. Pe fond, obligatia statului roman, si o obligatie neachitata de prea multi ani de zile, este constructia unui fond locativ social, pe care sa putem sa-l oferim cu chirie subventionata familiilor tinere care nu au resurse sa se imprumute la banca si, evident, pe masura ce aceste familii se intremeaza din punct de vedere financiar, pot sa cumpere aceste locuinte. Credem ca acesta ar fi adevaratul program de relansare a constructiilor si adevaratul program de relansare a economiei romanesti


PNL.Sub sloganul " Bani europeni, bani pentru Romania", liberalii nu au marsat in campania electorala pe promisiuni ci mai degraba pe atacuri dure la adresa actualului Guvern. Totusi in ultima saptamana de campanie PNL a lansat un proiect de strategie fiscala pentru relansarea economiei romanesti.

  • Bani europeni. Crin Antonescu: Deci impozite mici, reducerea cheltuielilor birocratice, un Guvern pe care sa-l punem sa lucreze, in sfarsit, pentru romani si nu impotriva romanilor, si bani europeni pentru romani, bani pe care europarlamentarii nostri, prin mijloacele pe care le au la Bruxelles, trebuie sa-i aduca inspre Romania. Si avem program si pentru parlamentarii care ne reprezinta la Bruxelles. Avem mandatul pentru ei de a aduce fonduri europene pentru intreprinderile mici si mijlocii care sa aiba acces la aceste surse de finantare, pentru ca in tara nu mai sunt bani. Sa aduca fonduri din Europa pentru agricultura romaneasca.
  • Anularea impozitului forfetar. Crin Antonescu: Politica de relaxare fiscala, scadere de impozite pentru ca intreprinderile mici și mijlocii, in principal, sa poata funcționa. Abrogarea, eliminarea imediata a impozitului forfetar, un impozit forfetar care deja a omorat mii de intreprinderi mici și mijlocii care și-au suspendat activitatea sau care chiar și-au incheiat activitatea. Un impozit forfetar despre care chiar cei din PSD și chiar ministrul pentru IMM-uri spun in public ca nu e bun, iar dupa aceea in Parlament il voteaza cota redusa de TVA de 5% pentru toate tranzactiile cu locuinte noi pana la 31 decembrie 2010
  • Cota unica de 10% si TV de 15%. Crin Antonescu: Cota unica ce poate cobori pana la 10%, de ce nu, TVA ce poate cobori conform recomandarilor din UE spre 15%, reglementari care sunt de mult discutate si inca nerealizate privitoare la simplificarea procedurilor, la ghiseul unic si asa mai departe, iata lucruri care trebuie facute urgent, iata lucruri care s-au facut in jurul nostru, in centrul sudul, estul Europei si au dat rezultate.
  • Anularea restrictiilor privind deductibilitatea TVA-ului la achizitia de autoturisme si a cheltuielilor cu combustibilul
  • Bonificatii de 5% din valoarea obligatiilor fiscale pentru contribuabilii care platesc taxele la timp
  • Eliminarea impozitului pe profitul reinvestit sau deduceri fiscale suplimentare intr-un procent de pana la 100% din valoarea investitiilor efectuate
  • Reducerea cu 10% a contributiilor la asigurarile sociale pentru toti contribuabilii
  • Angajatorii care creeaza locuri de munca si angajeaza someri  sa beneficieze de reducerea cu 50% a cotelor de contributii sociale pana la 31 decembrie 2010