Elena Basescu a acuzat atacuri politice in momentul in care o tanara a intrebat-o vineri, la Ploiesti, cum se poate respecta legea intr-o tara in care 'presedintele tarii se urca beat la volan de fata cu politia'.

Incidentul a avut loc in cadrul unei intalniri cu studenti si elevi de clasa a XII-a cu tema "Vreau sa fiu leader!".

Spre finalul dezbaterii, cand se discuta despre legalitate si respectarea regulilor, o tanara din sala a intrebat retoric: "Cum sa respectam noi legile in Romania cand presedintele tarii se urca beat la volan de fata cu politia?".

Luata prin surprindere, Elena Basescu s-a ridicat brusc, jignita: "Nu pot sa cred ... ce presedinte, ce beat la volan? Cred ca te-a pus cineva sa spui asta", a spus ea, dupa care a parasit sala, insotita de staff-ul de campanie.

Prezenta la dezbatere, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a cerut tinerilor sa evite sa ajunga la jigniri si sa-si respecte partenerii de conversatie.

"Important este sa nu te lasi manipulat cand lansezi niste lucruri fara sa fi fost prezent. Dezbaterea a fost pe tema cum sa devii lider si nu trebuie sa ajungem la jigniri si sa ne respectam partenerii de conversatie", a spus Anastase.