Presedintele PSD, Mircea Geoana, caracterizeaza drept "hazardate" declaratiile premierului Emil Boc si ale ministrului Economiei, Adriean Videanu, privind posibila implicare a Romaniei in proiectul South Stream, in conditiile in care nu s-a schimbat cu nimic angajamentul oficial al Bucurestiului de sprijinire a gazoductului Nabucco.

"Cand il auzi pe primul ministru roman si pe ministrul Economiei vorbind (...) atat de relaxat despre participarea noastra la South Stream si la orice alt proiect stau si ma intreb daca s-a schimbat cumva ceva in decizia noastra strategica de a sprijini proiectul Nabucco", a declarat Mircea Geoana, la Realitatea FM.

Mircea Geoana, care este si vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, a precizat ca "nu a auzit in CSAT de o deplasare a discutiilor" in directia sprijinirii altui proiect decat Nabucco.

"Cred ca s-au hazardat intr-o astfel de declaratie si au facut-o fara sa aiba dezlegare din punct de vedere al deciziilor strategice, care se iau numai la CSAT", a spus el.

Mircea Geoana s-a intrebat, in finalul interventiei radiofonice, daca "presedintele Romaniei cunoaste aceasta pozitie a celor doi demnitari romani".

Premierul Emil Boc a declarat joi ca Romania sustine proiectul Nabucco, insa nu exclude nici participarea la alte proiecte, precum South Stream, in functie si de sustinerea Uniunii Europene pentru aceste investitii energetice.

Analistii rusi au criticat in repetate randuri proiectul Nabucco, care este sustinut, in opinia lor, de Statele Unite, cu scopul de a reduce influenta Rusiei in Europa.