"Emil Boc nu este in stare sa gandeasca mai mult decat Ceausescu, cizmarul", a afirmat, joi, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, referindu-se la abordarea succesorului sau in ceea ce priveste "teama de deficitul bugetar", abordare pe care a calificat-o ca fiind "total neprofesionista", potrivit Mediafax.

"Dupa al doilea razboi mondial, tarile occidentale au acceptat intentionat pe anumite perioade de timp deficite bugetare mari, cu care si-au finantat eforturile de reconstructie. Dar domnul Boc nu este in stare sa gandeasca mai mult decat gandea Ceausescu, cizmarul. Si Ceausescu a oprit toate investitiile, ca sa nu aiba datorii, ceea ce a dus la inapoierea tehnologica si la inapoierea in general a Romaniei", a afirmat fostul prim ministru.

Potrivit lui Tariceanu, deficitul bugetar de care actualul premier acuza fostul Guvern "nu a fost inutil": "Am curajul de a explica faptul ca deficitul bugetar de care domnul Boc ne acuza, pe care il infiereaza ca un activist de partid, nu a fost inutil. Acel deficit nu a insemnat bani care s-au dus in cer. Nu au fost bani irositii, ci bani investiti, pentru modernizarea infrastructurii, pentru recuperarea decalajelor fata de tarile mult mai dezvoltate. Fara asumarea unui deficit bugetar, aceste decalaje s-ar fi adancit si mai mult", a afirmat fostul premier.

"Acum, cu atat mai mult cu cat sunt conditii de criza, sectorul guvernamental ar trebui sa impulsioneze economia cu comenzi guvernamentale, pentru ca sectorul privat nu are bani", a incheiat fostul premier.