Tariceanu: Emil Boc nu e in stare sa gandeasca mai mult decat Ceausescu, cizmarul

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 28 mai 2009, 20:46 Actualitate | Politic


"Emil Boc nu este in stare sa gandeasca mai mult decat Ceausescu, cizmarul", a afirmat, joi, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, referindu-se la abordarea succesorului sau in ceea ce priveste "teama de deficitul bugetar", abordare pe care a calificat-o ca fiind "total neprofesionista", potrivit Mediafax.

"Dupa al doilea razboi mondial, tarile occidentale au acceptat intentionat pe anumite perioade de timp deficite bugetare mari, cu care si-au finantat eforturile de reconstructie. Dar domnul Boc nu este in stare sa gandeasca mai mult decat gandea Ceausescu, cizmarul. Si Ceausescu a oprit toate investitiile, ca sa nu aiba datorii, ceea ce a dus la inapoierea tehnologica si la inapoierea in general a Romaniei", a afirmat fostul prim ministru.

Potrivit lui Tariceanu, deficitul bugetar de care actualul premier acuza fostul Guvern "nu a fost inutil": "Am curajul de a explica faptul ca deficitul bugetar de care domnul Boc ne acuza, pe care il infiereaza ca un activist de partid, nu a fost inutil. Acel deficit nu a insemnat bani care s-au dus in cer. Nu au fost bani irositii, ci bani investiti, pentru modernizarea infrastructurii, pentru recuperarea decalajelor fata de tarile mult mai dezvoltate. Fara asumarea unui deficit bugetar, aceste decalaje s-ar fi adancit si mai mult", a afirmat fostul premier.

"Acum, cu atat mai mult cu cat sunt conditii de criza, sectorul guvernamental ar trebui sa impulsioneze economia cu comenzi guvernamentale, pentru ca sectorul privat nu are bani", a incheiat fostul premier.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1377 vizualizari

 • +14 (18 voturi)    
  dar tu? (Joi, 28 mai 2009, 21:13)

  calugaru vasile [anonim]

  Dar tu Taricene care spui ca te pricepi, tu ce investitie ai facut din bani guvernamentali, spune macar un drum pe care l-ai construit, o autostrada, o cladire ceva. In afara c-ai bagat in reparatie o groaza de scoli pe care le-ai lasat neterminate la fel de neterminate ca si ministrul tau Adormitei, c-ai aruncat banii izmene pe calator si c-ai furat tu cu Patriciu tau cu tot n-ai facut nimic. In afara de smenuit Citroene si speculat la pont pe bursa, de incasat comisioane contra servicii, de vandut active contra comision, de traficat, mintit, furat si inselat nu te pricepi la nimic altceva. Mare-i nesimtirea ta stimabile ! Nu esti demn nici sa fii casier intr-o uzina din vremea lui Ceausescu cand tu o faceai pe-a fantele de Bucuresti. Se-nvarte Conu' Dan in mormant
 • +4 (10 voturi)    
  Dl. Popescu-Tăriceanu despre Digital Divide (Joi, 28 mai 2009, 21:24)

  Mitică [anonim]

  Dl. Ing. Popescu-Tăriceanu, fost premier, membru al parlamentului de la Bucureşti (parlamentul, căci dl. este uninominal de la ţară, din Ilfov 4 - Pipera-Centură-Baloteşti) ne-a ţinut astăzi o lecţie de economie originală, despre decalajul dintre sat şi oraş, despre modul în care au dispărut miliarde de Euro în deficitul bugetar al guvernului omonim, despre recuperare şi despre contraperformanţele premierului actual Bokutu N'Boku Varza Kluju.

  Cu acestă ocazie ne-am dat seama că dl. Popescu-Tăriceanu aspiră la premiul Nobel pentru pace, precum dl. fostvicepreledinte american Al Gore, deoarece lecţia a fost axată pe "digital divide" adică pe modul rapid şi ingenios prin care domnia-sa a împărţit prin mişcări rapide din degete beneficiile deficitului bugetar printre amicii săi de afaceri.

  Fără acestă împărţeală rapidă la final de mandat, .... "fara asumarea unui deficit bugetar, aceste decalaje s-ar fi adancit si mai mult", a afirmat fostul premier. Este vorba de decalajele dintre averile personale ale acoliţilor PNL faţă de cele ale acocorcoliţilor PSD, PeNeDeLeNe ş.a. ca ei.

  Nu ştim dacă dl. Ing. Popescu-Tăriceanu are şanse reale să primească prestigiosul premiu Nobel pentru pace, la fel ca dl. Al Gore (*), deoarece climatul de la Guvern nu s-a schimbat deloc de pe vremea d-sale !

  Aceleşi hoţii, aceleaşi prostii ! Acelaşi gust pentru pălinci, spagă şi caltabosi, iar în privinţa gândirii ... după cum recunoaşte şi dl. fost Prim Ministru - de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere!

  Filmul ... vă rog !

  Notă:

  (*) Dl. Vicepresedinte Al Gore a primit premiul Nobel pentru pace pentru activitatea sa privind "schimbările climatice"  "digital divide"
 • +9 (11 voturi)    
  :)) (Joi, 28 mai 2009, 21:37)

  un roman [anonim]

  astia nu au fost in stare sa faca o autostrada pe cand in perioada comunista s-a construit o tara industrializata (buna, rea este alta discutie) comparatiile cu ceausescu fiind de prisos
 • +8 (14 voturi)    
  PNL---- (Joi, 28 mai 2009, 21:49)

  ion [anonim]

  Vrem, nu vrem Ceausescu este un reper in istoria Romaniei, vazut ca atare de marea majoritate a cetatenilor ei. Amintindu-l la 20 de ani de la moarte nu subliniati decat importanta lui. Comparatia cu Boc este imposibila, Ceausescu a guvernat tara asta absolut si indiscutabil zeci de ani, iar Boc guverneaza intr-o Romanie membra UE, democratica si in criza de cateva zeci de zile. Comparatia este fortata, inutila si penibila pentru cine o face, respectiv pentru fanariotul de serviciu Tariceanu Calin...
  • +9 (13 voturi)    
   boc (Joi, 28 mai 2009, 22:26)

   marius [anonim] i-a raspuns lui ion

   legile promovate de Boc, cu salarizarea unica si cu pensionare egala, sunt absolut necesare in Ro azi. Cei ce trag tare in Boc si Base sunt cei care nu sunt deloc incintati de aceste legi. Chestiunile de bun simt nu le plac celor care au furat in ultimii 20 de ani. Pina la urma, la presiunea UE si FMI, se vor face si astea si Boc va ramine cu meritele. istoria va fi de fapt cea care va decide, si in cazul lui, si al lui Base si al fanariotului Tariceanu.
 • +10 (12 voturi)    
  asta este deadreptul cucu (Joi, 28 mai 2009, 22:17)

  Paul [anonim]

  acest Tarniceanu intrece deacum orsice limita chiar si talentele lui Crinut si/sau Orbanut ; orsicine ar fi avut dreptul sa critice masurile economice luate de guvernul Boc dar nici intr-un caz un tradator de neam ca faimosul Tarniceanule care a adus acest popor sa suporte criza mult mult mai greu ; iar in ce priveste jignirile ar trebui sa se mai uite el insusi in oglinda
 • +7 (9 voturi)    
  cuvantarea inestimabila a repetentului poligam ! (Joi, 28 mai 2009, 22:26)

  Eneas [anonim]

  "minuni in vremea noastrea /nu vad ase mai face /dar ca vorbeau odata /lemne si dobitoace /nu incape indoiala "
  oare acest rebut sociopat-de gargaragiul tariceanu e vorba- va mai face umbra Romaniei ?
 • +2 (6 voturi)    
  alea jacta est (Joi, 28 mai 2009, 22:57)

  maximus [anonim]

  Tariceanu@PNL@aripa_tinara@other fancy interest groups.

  Sunt APOLITIC deci nu reprezint pe nimeni aici din zona politicii Romanesti.

  Intrebari:
  Cum ramane cu Panasonic in anii 90 cind au vrut sa deschida fabrica aici si au fugit de spaga "necesara"?

  Ce inseamna liberalismul in Romania in conceptia PNL? Rompetrol@Kazaschstan?

  Cite scoli au fost ridicate in ultimii 4-5 ani in RO?

  Ce reforme "adevarate" au fost duse la implinire? Daca exista asa ceva, in al cui beneficiu? Al tarii / poporului? Nu se vede, nici macar nu se simte...

  managementul tarii - program de dezvoltare strategica pe 5-10 ani exista?
  Care este acela?
  - servicii 100% (ca un fel de mica Indie a Europei), productie si export din surse proprii, fara "investitori strategici" ZERO!?!
  - cercetare / dezvoltare prin surse proprii - ZERO? (in conditiile in care ptr infrastructura s-a cheltuit enorm fara rezultate calitative notabile)

  "Egzista" oare un zid la cazarma din Tirgoviste patat cu singele din care v-ati nascut VOI?
  • 0 (2 voturi)    
   Exista ! si exista si loc de expunere in piata (Vineri, 29 mai 2009, 7:12)

   Mitica [anonim] i-a raspuns lui maximus

   Exista ! si exista si loc de expunere in piata la Sf Elefetrie, langa pod pentru cei ca el si cei asemenea lui ... fii fara grija este loc curat, maturat si splalat.
 • +3 (7 voturi)    
  Este normal (Vineri, 29 mai 2009, 0:01)

  Lucianmotzul [anonim]

  Daca Boc si actualul guvern vrea sa indrepte lucrurile ,acesti sarlatani infrunte cu acest fanariot critica si blameaza acest guvern ,pt canu mai pot fura ,pai nu tie rusine mai Carriciene detine ca ai vndut petrolul din Marea Neagra inainte de a fi cistigat procesul ,ce a facut Boc rau de tot va legati de el ,este un om cinstit care vra sa faca ceva pt tara ,dar foarte greu ca voi escroci sinteti ffff mult si subninati toate intentile bune si cinstite .Aratati ce a-ti facut voi in toata perioada asta de 20 de ani doar a-ti furat si iar furat ,mintit si manipulat poporul .
 • -1 (5 voturi)    
  corect!! (Vineri, 29 mai 2009, 0:06)

  strutz [anonim]

  ii dau dreptate referitor ca Boc nu poate sa gandeasca ..atat...comparatia cu Ceausescu e inutila..Tariceanu fiind sub nivelul dictatorului
 • +6 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 mai 2009, 2:47)

  [anonim]

  • -1 (5 voturi)    
   Mai bine si-ar face sepukku (Vineri, 29 mai 2009, 6:57)

   Mitica [anonim] i-a raspuns lui

   Drag Radukku,

   Premierul Bokku-San este la fel de destept ca un catelus de ipsos castigat la tombola.

   A crescut în politica în urma unei severe cadaderi in cap - la propriu si de atunci arata "ca se grabeste", printr-un slat agil de antilopa Gnu (*) peste etapa aceea cu gândirea.

   Atata vreme cat ii platim salariul din banii si munca noastra il vom judeca, la fe ca pe toti trantorii care cicxa lucreaza pentru "popor". Este dreptul nostru de "angajatori".

   In privinta d-lui ing. Popescu-Tariceanu - fii pe pace l-am ales, apoi l-am judecat si acum nu mai este decat deputat de Pipera-Centura-Balotesti, cam la atat reducandu-se acum influenta sa. In rest l-am votat cu picioarele si pe straziel Romaniei sunt mai multe fauve (VW) decat citrone (Peugeot-Citroen).

   Grosimea pielii de pe obrazul d-sale este insa ceva mai mare - gen bivol african, alt reprezentant al faunei din Serengheti si Masaï Mara.

   Ne-am fi dorit si noi un prim ministru mai de soi, cult, organizat, convingator - dar ne-am ales in loc de premier cu o primata gen Bokku-San, de care speram sa scapam mai repede de un an de guvernare.


   Nota:

   (*) Antilopa Gnu este animalul acela cu copite si cu cocoasa care migreaza prin marile savane est-africane, intre Serengheti si Masaï Mara, cunoscut pentru deplasarea împreuna cu turma.
 • -4 (6 voturi)    
  unul mai breaz ca altul... (Vineri, 29 mai 2009, 8:24)

  cristus [anonim]

  Nu sunt un admirator al lui Tariceanu, dar are dreptate si, mai mult, Boc nu gandeste de loc ci scoate pe plisc ce gandeste Basescu, nu are opinie proprie (o relatie asemanatoare ca cea dintre Tariceanu si Patriciu).
  Asa ca lasati-ne in pace amandoi !!!!
 • +3 (5 voturi)    
  ...zise Tariceanu, manechinul (Vineri, 29 mai 2009, 8:36)

  Ciobanu [anonim]

  haaahaha :)))
 • +3 (3 voturi)    
  Tariceanu (Vineri, 29 mai 2009, 11:05)

  elis [anonim]

  tu? ai gandit nu cred pentru ca ne ai adus in starea asta si mai mult deranjeaza tupeul tau de manechin ratat. Ar trebui sa ti vezi de treaba nu ai drept sa judeci cand nici tu nu ai facut nimic pentru oamenii acestei tari.
 • -1 (3 voturi)    
  2 chifle (Vineri, 29 mai 2009, 12:08)

  Pantera Roz [utilizator]

  Tariceanu a dat-o-n gard si el,dar Poc tine aproape,cu inversunare si consecventa,si o sa-l bata la scor daca mai bantuie mult prin guvern.
 • +2 (2 voturi)    
  pentru vasile (Vineri, 29 mai 2009, 13:20)

  Nelutu [anonim]

  Du-te baiatule si te calugar(este) , ca mancarea asta e prea scumpa pentru tine...
 • +1 (1 vot)    
  Tariceanu, un caraghios (Vineri, 29 mai 2009, 15:06)

  hotnewsfil [utilizator]

  Tariceanu nu este nici la degetul cel mic al cizmarului Ceausescu.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by