In spatele usilor inchise, luni seara, Traian Basescu le-a spus parlamentarilor PD-L ca Romania trebuie condusa de o majoritate calificata si nu de o Coalitie. "Pentru ca in Romania sa inceapa sa mearga lucrurile avem nevoie de o majoritate de 50+1 si nu de o Coalitie", a declarat seful statului in fata parlamenatrilor, conform surselor Hotnews.ro participante la sedinta.

Presedintele a refuzat sa le spuna pedelistilor daca va candida din nou in toamna, replicandu-le ca "prefera sa fie un presedinte care tunde oile decat un candidat la presedintie care se joaca in nisip"

Surse democrat-liberale au declarat, pentru HotNews.ro, ca Traian Basescu a afirmat, in cadrul sedintei, ca "Romania trebuie condusa in forta. Pentru ca in Romania sa inceapa sa mearga lucrurile avem nevoie de o majoritate de 50%+1, si nu de o coalitie".

Aceleasi surse sustin ca seful statului a refuzat sa raspunda intrebarilor puse de pedelisti privind candidatura sa la prezidentialele din toamna."Am sa anunt daca voi candida sau nu in momentul in care va incepe campania pentru prezidentiale. Prefer sa fie un presedinte care tunde oile decat un candidat la presedintie care se joaca in nisip", le-ar fi spus Traian Basescu parlamentarilor.

Totodata presedintele le-a reprosat parlamentarilor ca nu au o strategie de imagine buna la nivelul grupurilor din Camera si Senat, motiv pentru care proiectele de legi nu sunt foarte vizibile.

"Nu-mi mai duceti grija ce o sa fac la toamna"

Oficial, la declaratiile de presa, Traian Basescu a refuzat din nou sa precizeze daca va candida sau nu.

"Nu-mi mai duceti grija ce o sa fac la toamna", a fost 'rugamintea' adresata de seful statului atat reporterilor, cat si membrilor grupurilor parlamentare PD-L, cu care s-a intalnit la Palatul Parlamentului.

"Aceasta intrebare exista, rugamintea este pana si la dvs (presa, n.r.), nu doar la ei, sa nu-mi mai duceti grija ce o sa fac la toamna"

El a asigurat ziaristii ca "va face ceea ce trebuie", dar deocamdata are alte prioritati, legate de diminuarea efectelor crizei si continuarea proceselor de reforma.

"La momentul potrivit voi lua decizia cea mai buna (...) Ce vreti, pana atunci sa ma joc in nisip cu lopatelele?", a reactionat el.

Presedintele PD-L, Emil Boc, a comentat si el ca "Noi avem presedinte, nu si candidat".

Basescu despre coalitia PSD - PD-L: As vrea sa mearga mult mai bine

Traian Basescu a adaugat ca, in cadrul discutiilor care au durat peste doua ore, parlamentarii PD-L si-au exprimat "insatisfactia" pentru modul in care functioneaza Alianta PSD - PD-L in ceea ce priveste realizarea programului de guvernare si procesele de reforma.

"As vrea sa mearga mult mai bine", a spus seful statului, exprimandu-si disponibilitatea de a avea o intalnire similara cu grupurile parlamentare ale PSD, daca i se propune acest lucru.

Va prezentam mai jos cele mai importante declaratii facute de Traian Basescu:

  • Dosarele in care procurorii suspecteaza coruptia trebuie sa primeasca avizul parlamentarilor.
  • Este esential, dar asta depinde si de partenerii de guvernare, sa se ia o decizie cu privire la legile educatiei.
  • Educatia se prabuseste din punct de vedere calitativ, o educatie in care isi gasesc realizate dezideratele sindicalistii si politicienii, dau nu si elevii si studentii.
  • Sindicatele si politicienii tot reformeaza educatia de 20 de ani, dar in favoarea lor.
  • Am atentionat grupul PD-L asupra suprapunerii peste situatia de criza economica a secetei.
  • Establishment-ul politic pare foarte putin interesat de efectele secetei anuntate din ianuarie.
  • Probabil se asteapta sa apara pamant crapat la TV ca se se minuneze.
  • Daca intrebam prea multi si facem prea multe acte s-ar putea sa ne trezim cu recolta de grau si porumb compromisa.
  • Am informat grupurile PD-L ca voi continua sa merg prin tara.