Premierul Boc si ministrii pedelisti au uitat de criza economica pentru doua ore in timpul mitingului electoral de la Brasov. Ministrul Blaga a promis mii de case, Elena Udrea a plusat cu milioane de euro investite in turism, Emil Boc a promis cate o casa tinerilor, batranilor - pensii bune, si pentru restul salarii mari. N-au uitat insa de pesedisti si liberali pe care i-au atacat prin discursuri comice, bine ticluite de Traian Ungureanu. Cat despre UE, justitie si Parlamentul european a vorbit putin Monica Macovei, singura care parea sa se afle in turneul electoral al euroalegerilor. I-au criticat pe liberali si pesedisti ca si-au inceput prematur campania pentru prezidentiale dar culmea si aici au vorbit despre candidatul PDL, Traian Basescu.

  • Grupul de ministri si candidat, condus de premierul Boc, a facut o baie de multime pe stradutele Brasovului. Inainte sa intre in Piata Sfatului, Emil Boc, incadrat de Theodor Stolojean si Traian Ungureanu, s-a oprit la una din tarabe si a cumparat un loz in plic. “Sa fie castigator, asta dacat tot nu am pus la Loto. Nu am avut timp sa pun, nu de alta”, a comentat premierul in timp ce strangea mainile oamenilor veniti sa il salute.
  • Intre timp pe scena, Aurel Tamas, rapsodul PD-L, avea treaba cu globulele portocalii si cu Parada Gay de sambata seara. “Hai pedelistii mei, sa se vada ca avem globule portocalii in sange. Sa le aratam ca suntem romani adevarati, nu ca cei care au fost ieri la parada aia necrestineasca”, ii indemna cantaretul de muzica populara. In acelasi timp premierul Boc inainta cu grupul de lideri PD-L compus din ministrii Blaga, Pogea, Iacob-Riti , Udrea, Gabriel Stan, si eurocandidatii Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda. La Brasov au fost mobilizati si primarii liberali din Alba, Targu Mures si Harghiata-Covasna care  venit cu tot cu cateva autocare si microbuze de sustinatori. Nimic nu trada faptul ca ar fi vorba despre un miting electoral pentru alegerile europene, nici macar afisul gigant al PSD pus ostentativ pe una din cladirile din Piata Sfatului.

  • Pana sa urce pe scena pentru show, Boc & compania au stat de vorba cu sustinatorii. A inceput si sarabanda de promisiuni electorale. Minstrul Turismului, Elena Udrea, a fost probabil cea mai pupata personalitate a PD-L. “Doamna Udrea, va iubesc si va stimez foarte mult. Ce facem, doamna Udrea, cu telefericul? ”, a intrebat-o un barbat. Si milioanele de euro au inceput sa curga: “Se face, doamna. Am alocat cateva milioane pentru asta si o sa mai alocam pentru Brasov”, a venit scurt si prompt raspunsul. Omul cu banii este ministrul Pogea. Catrea el se indreptau si cele mai multe cereri ale publicului.
  • Domnu' ministru,  mai multi bani la Brasov!”, i-a strigat un barbat minstrului care se indrepta spre scena. “Sigur, sigur o sa dam. O sa vedeti ca trecem cu bine peste criza”, a replicat ministrul. Au fost si promisiuni mai mici care insa nu au fost ignorate chiar nici de premier mai ales cand camerele de filmat erau in direct. O femeie s-a apropiat de premier si i-a explicat situatia in care se afla fiica ei. “Stiti, a depus dosarul si nu i s-a raspuns. Dumneavoastra sunteti premier, aveti puterea sa faceti si sa desfaceti si stiu ca ati mai ajutat lumea”, ii explica femeia premierului. Rapid, Boc a raspuns cererii: “Se rezolva, mergeti maine la primar si lasati dosarul la el si totul va fi bine. Unde e primarul Scripcaru? ”. Pana sa urce pe scena mitingului, nici candidatii nici ministrii nu au pomenit nimic de politicile UE, Parlamentul European sau orice altceva care sa denote ca sunt in campania pentru euroalegeri. 
  • Apogeul promisiunilor a fost atins pe scena, unde candidatii si Ministrii au aruncat cu case, euro, bani pentru drumuri judetene, bani pentru turism; sutele de milioane de euro curgeau. Tot premierul Boc a dat startul si la intrecerea promisiunilor electorale cu programul prima casa. “Am dat 20% din bani de la buget pentru investitii. Brasovul are 100 de milioane de euro alocati in urmatoarea perioada pentru investiti, fie ca e vorba de centura ocolitoare, sau de crearea aeroportului de turism. Ne angajam sa platim toate salariile si pensiile in conditiile in care tari din jur nu o duc atat de bine si sunt nevoite sa mareasca taxele asa cum e in Ungaria, unde au marit TVA-ul la 25%. Noi mentinem situatia sub control. Am lansat cel mai ambitios program de a le da romanilor posibilitatea de a-si cumpara o locuinta. Din luna iulie romanii isi vor putea cumpara prima casa. Din 1 iulie, cu 8 procente va scadea pretul caselor. Am multiplicat de la 5 milioane de euro la 100 de milioane de euro banii pentru IMM-uri pentru a da locuri de munca.” 
  • A continuat Stolojan folosind un discurs retoric prin care a promis euro la toata lumea. “Voi aveti euro in buzunare? Cu Guvernul Boc veti avea. Acum nu putem sa avem euro pentru ca domnii liberali ne-au lasat cu cea mai mare inflatie din ultimii 20 de ani. Partidul nostru aloca bani pentru dezvoltare. Noi ne ingrijim de persoanele cele mai lovite de criza. Deja nici un pensionar, si sunt peste 1 milion, nu are pensie mai mare de 300 de lei. O sa ne ingrijim ca nici un pensionar sa nu aiba pensia mai mica de 350 de lei”, a promis Stolojan.
  • Nici ministrul Blaga nu s-a lasat mai prejos si a promis bani pentru mii de locuinte si bani pentru drumuri. “Guvernul Boc va duce Romania in spatiul Shenghen si nu veti mai intalni politie de frontiera din Brasov pana la Marea Nordului. Am alocat de cinci ori mai multi bani pentru modernizarea drumurilor, de 17 ori mai multi bani pentru reabilitare termica. Anul acesta vom construi 6 000 de locuinte, anul viitor 10 000 de locuinte, in timp ce Tariceanu si Nastase nu au construit mai mult de 2 000 de locuinte pe an. Acum trei saptamani am facut posibil ca tinerii sa isi cumpere locuintele ANL”, le-a promis Vasile Blaga brasovenilor. 
  • Elena Udrea a plusat si ea cu cateva zeci si sute de milioane pentru turism. “Avem o camara golita de liberali in care punem si pensi si salarii mai mari. Ne-am gandit sa incepem cu investiile in turism. Am alocat 15 milioane de euro pentru inceput. Daca stim sa ii cheltuim repede, Guvernul Emil Boc va mai aloca.”   

  • Printr-un adevarat stand-up comedy, Traian Ungureanu a impartit lovituri atat pesedistilor cat si liberalilor. “Avem nevoie de euro. Experienta financiara a domnului Stolojan garanteaza asta. Si experienta domnului Geoana garanteaza ceva. O sa trecem la euro baroni; dupa ce au avut baroni locali o sa aduca eurobaroni poate chiar si baroni continentali.... La Bruxelles, de legi se va ocupa Monica Macovei. De faradelegi se va ocupa Adrian Nastase. Asta e ministerul lui: Ministerul Dezvoltarii si Destrabalarii. PSD l-a pus pe Geoana in afis si dedesupt e scris alege bine. Au uitat sa mai spuna “dar nu pe mine. Liberalii se grabesc, ei sunt deja in turul doi al prezidentialelor. Asa sunt ei, fug repede cu bani altora
  • De altfel toti liderii PD-L care au vorbit au avut in discurs cateva fraze ironice puse parca cu mana la adresa adversarilor. Replici acide la adresa pesedistilor si a liberalilor a avut si Elena Udrea. “Acum cateva zile Mircea Geoana se juca cu lopatica in nisip. Asa, domnul Geoana nu va ajunge la Cotroceni ci de la groapa de nisip va ajunge la groapa de gunoi a istoriei.
  • Si tot nimic despre Parlamentul European. Au fost cateva atentionari ca pe 7 iunie se voteaza si ca lista PD-L e cea mai buna. Singurul discurs care a  reaminitit de valorile europene a fost cel al Monicai Macovei. “Vreau sa mergem impreuna in Parlamentul European ca sa aducem buna stare, dreptate si statul de drept. Numai noi putem aduce buna stare si statul de drept. Noi am scos steguletele rosii si noi am facut investitii. PSD si PNL nu sunt credibile. Au oprit toate reformele si nu fac decat sa isi apere coruptii. Algerile din 7 iunie sunt si pentru justitie si dreptate”.
  • Raluca Turcan a mai amitit si ca PD-L mai are o campanie de castigat, cea de la prezidentiale, unde candidatul lor va fi Traian Basescu. Turcan a incercat si ea un scurt dialog cu publicul. “Si cine va castiga alegerile prezidentiale?”. Publicul a ramas incurcat o clipa, dupa care au scandat frenetic: “PDL, PDL!”. La cativa metri de scena, cineva incerca sa repare greseala: “Strigati Basescu, bai!”. Desi nu a fost prezent fizic in piata, presedintele a avut o prezenta virtuala prin intermediul unui clip proiectat pe un ecran gigantic. Mitingul s-a incheiat intr-o ploaie de confetti in timp ce premierul Boc flutura cu greu un steag portocaliu.