Ministrul Turismului a inaugurat, sambata, la Sfantu Gheorghe, concursul gastronomic "Parada Carnatilor", ajuns la a saptea editie, anunta NewsIn. Elena Udrea si-a exprimat, cu aceasta ocazie, speranta ca turimul de eveniment sa fie organizat cat mai des, in intreaga tara, pentru ca in acest fel sa creasca potentialul turistic.

Elena Udrea a adaugat ca, in ceea ce priveste judetele Harghita si Covasna, Ministerul Turismului a alocat toate cele 19 milioane de lei promise pentru turismul balnear, montan si pentru proiecte ale autoritatilor locale.

"Ministerul a respectat toate promisiunile plus una noua, o partie de schi la Borsec. Avem cateva studii in desfasurare, legate de planul inclinat de la Comandau. Facem un studiu pentru dezvoltarea turistica a platoului de aici, pentru centrul de informare in Covasna, dar si alte solicitari de realizare de planuri de investitii", a afirmat Elena Udrea.

La Sfantu Gheorghe, Elena Udrea a fost servita cu palinca si s-a intretinut cu membrii echipelor participante la concurs.

Cel mai mare concurs de preperat carnati din judetul Covasna, Parada Carnatilor, organizat in cadrul Zilelor Turismului Covasnean intre 22 – 24 mai, a atras, ca in fiecare an, zeci de echipe din tara si din strainatate. La Parada Carnatilor vin anualsi sute de turisti romani si de peste hotare, acesta fiind punctul forte al Zilelor Turismului Covasnean.

Echipele inscrise trebuie sa achite o taxa de participare, iar in schimb primesc membrana pentru umplerea carnatilor, carne si vase pentru preparat, restul ingredientelor si condimentelor fiind asigurate de participanti.

Juriul, format din specialisti, bucatari si oameni de afaceri, va analiza cate o bucata de carnat de 50 de centimetri si va premia nu doar gustul acestuia, dar si modul de prezentare.

  • Elena Udrea: Exista dispute pentru comision la tichetele de vacanta

In ceea ce priveste tichetele de vacanta, o alta initiativa a ministerului pe care il conduce, Elena Udre a afirmat ca pana acum au fost eliberate cateva zeci de mii de astfel tichete, sustinand ca singura problema este cea legata de disputele dintre operatorii de turism, entitatile emitente si liderii de sindicat, pe comisionul pentru aceste tichete.

"Sunt multumita ca ministerul a reusit sa aduca aceste tichete de vacanta. Ele sunt pe piata, se cumpara. inca nu sunt foarte bine mediatizate, inca nu se stie ca pot fi achizitionate si mai e o problema, care m-a nemultumit si sper sa se rezolve: exista o disputa, o competitie intre operatrii de turism, entitatile emitente si hotelieri pe comisionul care se practica in aceste tichete", a afirmat ministrul Turismului.