Guvernul ar putea fi demis inaintea scrutinului prezidential din acest an, in functie de "interesele electorale ale candidatului Traian Basescu ce va folosi, va manevra PD, pe Emil Boc, in sensul acesta", considera liderul liberal Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

El sustine ca, in mod democratic, Guvernul poate sa plece prin demisie, dar ca nu-si poate inchipui o asemenea decizie in cazul premierului Boc decat "daca primeste ordin" sau printr-o motiune de cenzura, considerand ca este putin probabil sa fie aprobata pana la alegerile prezidentiale o asemenea motiune.

Crin Antonescu a acuzat faptul ca Romania traverseaza o perioada din ce in ce mai dificila din cauza "incompetentei Guvernului", al "populismului desantat" si al obiceiului care a devenit"tic", de a minti al Executivului.

Liderul liberal l-a acuzat inclusiv pe premierul Emil Boc de faptul ca "minte la foc automat". El a aratat ca premierul a ajuns sa promita ca va aloca ajutoare in bani firmelor, abia dupa ce "s-a cramponat de impozitul forfetar" si a persistat cu aceasta masura ignorand motiunea de cenzura si avertismentele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

"Ca le da o suta de milioane, doua sute de milioane, ca face, ca drege. In primul rand nu a spus de unde da banii astia", a afirmat Crin Antonescu, sustinand ca Guvernul a promis bani pentru IMM-uri doar pentru ca ar fi in campanie electorala, fara sa stie si de unde ii va lua.