Liderii PDL sunt extrem de nemultumiti de activitatea presedintiilor de organizatii din toata tara, sustin surse din partid, care au declarat pentru HotNews.ro ca mobilizarea in campanie va fi una din temele principale care va fi discutata la sedinta Colegiului Director de luni. Liderilor de filiale li se reproseaza de catre conducerea PD-L ca nu s-au implicat deloc in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, ca unii ar fi deja plecati in concedii in strainate sau ca nu au mobilizat membrii de partid pe teren pentru activitatea electorala.

Dupa ce au primit unda verde sa-si numeasca in functie oamenii la sefia serviciilor deconcentrate, presedintii de organizatii din tara s-au detasat de activitatea de partid si au uitat ca este campanie electorala. Sursele HotNews.ro sustin ca liderii PD-L au primit semnale din tara ca majoritatea organizatiilor judetene nu se implica si nu promoveaza partidul in campania pentru alegerile europarlamentare.

Candidatii pentru Parlamentul European au fost cei care s-au plans la centru ca exista un dezinteres total din partea colegiilor din teritoriu fata de campania electorala.

Aceleasi surse sustin ca cei din conducerea PD-L au decis sa ia masuri drastice si sa-i convoace pe toti, luni 25 mai la Bucuresti pentru o analiza a activitatii electorale. Mai mult, liderii democrat liberali ameninta cu schimbari din functii in cazul in care filiale vor obtine scoruri mai mici decat cele de la parlamentare.

Liderii PD-L intentioneaza sa le traseze lideriilor de filiale sarcini si tinte pentru cele doua saptamani de campanie care au mai ramas.

In primul rand, presedintii de organizatii judetene vor avea sarcina sa-si mobilizeze membri de partid pentru a iesi pe teren in activitati gen "door to door". In cazul in care filialele nu vor obtine un scor cel putin egal cu cel din alegerile parlamentare din 2008, presedintii acestora vor fi destituiti.

Totodata, filialele care au candidati pentru europarlamentare pe locuri eligibile trebuie sa aiba rezultate mult mai bune decat restul organizatiilor.

De asemenea, democrat liberalii din toata tara au sarcina sa informeze electoratul si sa-l mobilizeze pentru venirea la scrutinul din 7 iunie.

La sedinta Colegiului Director din 25 mai, conducerea partidului va prezenta si o analiza sociologica care plaseaza PD-L in preferintele electoratului, insa la o mica distanta de PSD.