PSD Cluj a iesit in fata presei cu noile sale produse de campanie pentru europarlamentare: matura, sapa si parasolarul. Pe fiecare dintre ele e scris un slogan. Pe sapa ”Muncim impreuna”, pe matura ”Sa facem curatenie!” si pe parasolar ”Cu ei v-ati ars, noi va protejam!”. ”Vrem sa fim alaturi de oameni, sa avem o campanie mai deschisa, cu ceva nou. Nu stim daca PSD va imprumuta ideile noastre la nivel de tara, dar daca o va face vom fi incantati”, a spus Valentin Cuibus, presedintele filialei.

Pentru a imparti sapele, maturile si parasolarele, oamenii partidului se vor deplasa in teritoriu si atunci vor vedea reactiile oamenilor. Pina acum au achizitionat citeva mii de astfel de produse de campanie si le-au inscriptionat, dar daca vor avea succes vor mari numarul lor.

Matura, sapa si parasolarul au fost prezentate de liderii PSD ca variante noi ale brichetelor si pixurilor, de care cred ei, ”lumea e satula”.

Tot Cuibus a anuntat ca organizatia de la Cluj isi propune sa scoata un procent minim de 20% la aceste alegeri. Precizam faptul ca aici au avut loc dese schimbari la virf. Dupa demisia lui Rus de la sefia PSD Cluj acum doi ani, i-a urmat Vasile Dincu la conducerea organizatiei. Dupa alegerile locale de anul trecut, si-a dat si Vasile Dincu demisia pentru ca Vasile Soporan sa-l urmeze. Nici la un an dupa aceea, Soporan si-a dat si el demisia, din cauza ”neintelegerilor cu cei de la Centru” si l-a lasat pe Valentin Cuibus la conducerea social-democratilor clujeni.