Liderul PSD, Mircea Geoana, a apreciat luni, dupa sedinta BPN, ca declaratia presedintelui Traian Basescu, potrivit careia s-ar putea sa nu mai candideze la functia suprema in stat daca nu rezolva problema crizei, reprezinta un "giumbusluc", facut ca "sa se bage in seama", relateaza Mediafax.

Solicitat sa comenteze declaratia presedintelui Traian Basescu, facuta duminica seara, intr-o emisiune televizata, potrivit careia s-ar putea sa nu candideze daca nu va rezolva problema crizei, Geoana a raspuns: "Si dumneavostra zambiti cand auziti... Astea sunt giumbuslucuri, ca sa se bage in seama!".

Presedintele Basescu a declarat, duminica, la Realitatea TV, ca nu a luat o decizie privind candidatura la un nou mandat si ca el nu ii are adversari nici pe Mircea Geoana, nici pe Crin Antonescu, ci criza economica, iar decizia va fi luata in functie de derapajul acesteia, somaj de peste 10% .

"Asa cum am mai spus, nu am luat o decizie daca voi candida sau nu. Nu am adversar nici pe Geoana, nici pe Crin Antonescu, adversarul meu e criza", a afirmat Basescu, intrebat in legatura cu informatiile din documentul atribuit Ambasadei Austriei, potrivit caruia la intalnirea cu ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti ar fi spus ca va lua o decizie privind candidatura sa la prezidentiale abia in septembrie, in functie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregatit drept candidat de rezerva al PDL.