Presedintele Traian Basescu se afla, incepand de astazi, intr-o vizita oficiala de doua zile in Franta, la invitatia omologului sau Nicolas Sarkozy. Seful statului a declarat luni dimineata, la plecarea din tara, ca unul dintre obiectivele vizitei il constituie consolidarea Parteneriatului strategic semnat anul trecut, la Bucuresti, si va avea intalniri cu omologul sau Nicolas Sarkozy si cu premierul François Fillon, potrivit NewsIn.

Din delegatia care il insoteste pe presedinte in Franta fac parte ministrii Cristian Diaconescu, Radu Berceanu, Elena Udrea si Adriean Videanu.

Traian Basescu a afirmat ca vizita are un pronuntat caracter de lucru, care va avea ca element central dejunul de lucru, precum si un program separat pentru ministrii din delegatie.

Programul vizitei cuprinde si intrevederi ale presedintelui Traian Basescu cu presedintele Adunarii Nationale, Bernard Accoyer, si cu Angel Gurria, secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

In plus, Traian Basescu va participa la un forum de afaceri organizat de federatia patronatului francez, MEDEF, si se va intalni cu membri ai comunitatii romanesti din Franta.

Marti, in cea de-a doua zi a vizitei oficiale, seful statului roman va vizita centrala nuclearelectrica de la Flamanville.