Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la lansarea in regiunea nord-vest a candidatilor PDL pentru Parlamentul European, ca, daca pentru PSD perteneriatul pentru guvernare va deveni facultativ, va lua masuri in calitate de sef al Guvernului, transmite NewsIn.

"Avem un parteneriat pentru Romania pe care l-am semnat. Vreau sa fiu foarte sincer si foarte direct: sunt garantul respectarii acestui parteneriat atata vreme cat partenerii sunt corecti. Cata vreme vom avea parte de solidaritate guvernamentala si de respectarea cuvantului dat si semnat prin parteneriatul pentru Romania, voi fi un prim-ministru corect cu partenerii de la PSD. Dar daca acest partaneriat si solidaritatea guvernamentala va deveni facultativa pentru PSD, va asigur ca nici eu nu voi sta cu mainile in san, in calitate de prim-ministru si garant al parteneriatului pentru Romania”, a declarat Boc, pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, unde are loc evenimentul.

Premierul a mai spus ca in campania electorala pentru alegerile parlamentare nici nu visa parteneriatul cu PSD, insa criza economica a obligat PDL sa ofere tarii un guvern stabil.

La lansarea candidatilor pentru alegerile europarlamentare sunt prezenti la Cluj si ministrii Adrian Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Teodor Paleologu, precum si candidatii partidului la PE, printre care Monica Macovei, Traian Ungureanu, Theodor Stolojan si clujeanul Rares Niculescu.