Consiliul National largit al Aliantei PSD+PC s-a reunit joi, in prezenta a 10.000 de persoane, pentru a lansa strategia si candidatii la PE, precum si pentru a oficializa candidatura lui Mircea Geoana in cursa pentru Cotroceni.

Dintre declaratiile lui Mircea Geoana:

* Nu vreau sa vad din tara noastra o tara batjocorita.

* PSD este partidul care respecta munca serioasa.

* Cel care s-a opus cresterii pensiilor a fost Traian Basescu.

* Am fost in toata tara si am ascultat tipatul de revolta al taranului roman.

* Menirea PSD este sa-i ajute pe muncitorii si salariatii Romaniei.

* Am fost educat intr-o familie de militari.

* Am o incredere de nezdruncinat in sansa natiunii noastre.

* Veti vedea in campanie tot soiul de impostori. Adevarata schimbare vine de la PSD. Avem cea mai buna echipa din Romania.

Iliescu: Geoana are si potentialul, si capacitatea de invatare necesare pentru a candida

Propunerea de a-l nominaliza pe presedintele PSD Mircea Geoana drept candidat al partidului la alegerile prezidentiale a fost inaintata de Ion Iliescu, presedintele de onoare al partidului.

"Va propun sa sustinem aceasta propunere in ceea ce priveste candidatura lui Mircea Geoana la Presedintia tarii. Va fac aceasta propunere cu convingerea ca Mircea Geoana are si potential si capacitatea de invatare pentru aceasta misiune de inalta raspundere", a declarat Iliescu, potrivit NewsIn. El a precizat insa ca decizia finala in privinta acestei candidaturi apartine Congresului.

La randul sau, presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca interpreteaza aplauzele din sala drept o acceptare a acestei propuneri.

Potrivit NewsIn, desi campania pentru prezidentiale incepe de abia la toamna, nominalizarea lui Geoana pentru Cotroceni in acest moment are o ratiune tactica evidenta- de a servi pe post de locomotiva electorala la europarlamentare unde se asteapta o prezenta scazuta, dar si pentru a familiariza electoratul social-democrat cu aceasta candidatura. Astfel, sloganul oficial pentru alegerile la PE, "Alege bine!", va fi dublat de mesajul "Mircea Geoana presedinte!".

Primii zece candidati de pe lista PSD+PC sunt: Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu, Silvia Ticau, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Victor Bostinaru, Sabin Cutas, Catalin Ivan si Ioan Enciu. Social-democratii au declarat in repetate randuri ca obiectivul lor este sa obtina 15 europarlamentari si in ideea ca rezultatele de la europarlamentare ar putea fi folosite atat de PSD, cat si de PDL pentru o recalibrare a pozitiei in interiorul coalitiei, dar si pentru a revendica postul de comisar european ce revine Romaniei.