Impozitul forfetar este o gafa si va trebui eliminat imediat ce exista o crestere economica in Romania, a declarat luni presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, la inceputul sedintei coalitiei de guvernare.

"Eu cred ca e o gafa acest impozit si trebuie sa facem presiuni sa-l scoatem mult mai repede. (...) Cum vedem un pic ca cresterea economica exista va trebui scos imediat", a spus Marian Vanghelie.

Aceste declaratii vin dupa ce ministrul pentru IMM, Constantin Nita, a declarat ca "eventual, incercam in toamna, in functie de rezultatele economice, sa renuntam la impozitul minim si sa gasim o alta formula".

"Dl. Nita a fost foarte corect", a comentat Vanghelie, care a explicat ca acest impozit "nu e bun in ansamblu", nu va aduce niciun castig la buget si va determina pierderea a aproape un milion de locuri de munca.

El a precizat ca face aceste declaratii in calitate de membru al coalitiei si in conditiile in care nu este membru al Guvernului.

Declaratiile sefului PSD Bucuresti vin dupa ce liberalii au declarat, in cursul acestui week-end, ca se bazeaza pe sprijinul social-democratilor pentru a elimina impozitul forfetar.

In ceea ce priveste excluderea lui Madalin Voicu din organizatia Giurgiu, Marian Vanghelie a afirmat ca nu trebuie sa dea nicio explicatie pentru acest lucru in partid.

"Este vorba despre punctul de vedere al unei organizatii. Daca dl. Madalin doreste, poate sa depuna contestatie la Comisia de integritate. (...) Noi nu dam explicatii ca nu suntem la Partidul Comunist", a mai spus liderul PSD Bucuresti.