Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, s-a dus sambata, impreuna cu activistii de partid, sa planteze tei si "piersici foarte portocalii" pe terenul unde se construieste cartierul Baneasa, acuzand voalat implicarea lui Traian Basescu si a unor politicieni de varf in "jefuirea patrimoniului statului de un miliard de euro".

"Au trecut cinci ani de mandat (al lui Traian Basescu, n.r.) si aici suntem pe un teren de 220 de hectare unde e cea mai mega escrocherie din Romania", a declarat Vanghelie.

Seful PSD Bucuresti a afirmat ca a vazut "speriat" la televizor cum Traian Basescu vorbea despre o investitie strategica la Baneasa si "nu intelegea de ce justitia din Romania s-a luat de acesti investitori strategici".

"Din punctul meu de vedere este o excrocherie mare acceptata de politicieni de la varful unor partide politice", a spus Marian Vanghelie, fara a nominaliza pe nimeni insa subliniind ca daca exista oameni implicat din PSD acestia "trebuie sa raspunda".

El l-a acuzat pe Traian Basescu ca "vorbeste despre tot ce vrea sa vorbeasca numai despre realitate nu vorbeste". Presedintele Romaniei "ne-a fentat cu batalia cu coruptia", a continuat seful PSD Bucuresti, adaugand ca trebuie "sa spunem lucrurilor pe nume: fara smecherii pentru ca m-am saturat, ne-am saturat cu totii".

Acesta este primul pas dintr-o campanie pe care Marian Vanghelie vrea sa o declanseze la nivel national, in dorinta de a aduce in ochii justitiei adevaratele fraude din Romania.

Urmatoarea descindere a lui Vanghelie va fi tot intr-o livada, "tot la fel de usor luata printr-o semnatura, doar pentru ca se numeste Basescu".

El a admis ca plantarea celor catorva sute de copaci reprezinta si un "semn de solidaritate privitor si la problemele cu care se confrunta mediul inconjurator".

Vanghelie: Candidatura lui Basescu ne ajuta

Intrebat cum comenteaza implicarea lui Traian Basescu in lupta pentru prezidentiale, Marian Vanghelie a declarat ca este de bun augur pentru PSD.

"In ceea ce ne priveste e foarte bine ca si-a anuntat cnadidatura, pentru ca ne ajuta foarte mult. (...) Tinand cont ca cinci ani le-a spus romanilor sa traiasca bine, romanii vor decide daca au trait bine", a afirmat el.

Vanghelie a sustinut ca un alt candidat din partea PD-L ar fi putut crea probleme pentru PSD, dar in conditiile actuale "romanii s-au saturat de circ si paine la TV".