"Paraschiva Silaghi mi-a cerut 40.000 de euro imprumut, pe care am refuzat sa ii dau. Modificarea declaratiei, la doi ani dupa declaratiile pe care verisoara mea le-a dat in procesul cu CNSAS, in 2006, nu este deci intamplatoare si nici surprinzatoare pentru mine", a afirmat, vineri, senatorul conservator Dan Voiculescu. Verisoara acestuia a decis, de curand, sa isi schimbe declaratiile in procesul in care CNSAS cere constatarea calitatii de colaborator al Securitatii a fostului lider PC.

"Totusi cred ca merita spus ca schimbarea declaratiilor vine in conditiile in care verisoara mea a declarat ca martor, in anul 2006, ca nota pe care am dat-o eu, legata de plecarea ei din tara, a fost catre directorul intreprinderii la care lucram, si nu catre Securitate, la un an dupa plecarea ei. Ii aduc aminte doamnei Silaghi ca legea pedepseste santajul", a afirmat Dan Voiculescu, citat de Mediafax.

Paraschiva Silaghi, verisoara lui Dan Voiculescu, a depus, la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de interventie in procesul in care CNSAS cere constatarea calitatii de colaborator al Securitatii a fostului lider PC, in care precizeaza ca dupa ce a vazut dosarul de urmarire, si-a schimbat declaratiile in defavoarea acestuia, potrivit NewsIn.

Paraschiva Silaghi, care locuieste in Germania, a cerut instantei sa amane procesul pentru a-si putea angaja un avocat, care sa o reprezinte in procesul impotriva lui Dan Voiculescu. Termenul stabilit de instanta este 5 iunie, data la care se va lua in discutie admiterea cererii de interventie a acesteia.

In iulie 2006, Paraschiva Silaghi a fost audiata de CNSAS, ea declarand ca nota referitoare la plecarea ei din tara a fost catre directorul Vitrocim, nu catre Securitate, la un an de la plecarea ei in Germania. Ulterior, in septembrie 2008, Paraschiva Silaghi a trimis instantei Tribunalului Bucuresti o cerere de a "interveni in interes propriu", in procesul dintre CNSAS si Dan Voiculescu.

Verisoara lui Dan Voiculescu a decis sa isi anuleze declaratiile anterioare dupa ce a vazut in dosarul personal de la CNSAS ca acesta dadea serviciului informatii despre ea.

Dan Voiculescu a sustinut, la audierile CNSAS din iunie-iulie 2006, ca dadea informatii despre cetateni straini, fiind "obligat sa castige o paine", se arata in documentele depuse la Tribunalul Bucuresti, instanta ce va lua o decizie privind colaborarea cu securitatea a senatorului PC.

"Lucrand in comert exterior eram obligat sa-mi castig si eu o paine cand ma intrebau de un cetatean strain, ce e cu el, sa spun ce stiu despre el. Dar nici pe acela nu il turnam in sensul de a-i face vreun rau. Despre romani, dupa cum rezulta din toate dosarele si din toate hartiile acestea, nu am vorbit in viata mea. Nu era preocuparea mea. Preocuparea mea era comertul exterior”, se arata in documentul ce contine redactarea audierii lui Dan Voiculescu la CNSAS.