Madalin Voicu a fost exclus din PSD pentru ca a adus deservicii partidului, a anuntat joi presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, intr-o conferinta de presa.

Votul a fost unanim, a afirmat Vanghelie, care este si coordonatorul filialei Giurgiu, adaugand ca "Madalin Voicu este prietenul meu, il iubesc mult".

"Oamenii nu mai sunt de acord cu atacurile lui Madalin Voicu la adresa lor si a partidului", a explicat Vanghelie.

El a subliniat ca "diversitatea de opinii e permisa" dar nu se poate ajunge la acceptarea unor afirmatii precum "Geoana e un ghertoi" iar "presedintele filialei muncipale ca e un papagal".

"Am avut si niste sincope in randurile organizatiei si una dintre ele s-a numit Madalin Voicu. Acesta a fost dat afara din partid in unanimitate. A fost propunerea mai multor colegi din aceasta sala, datorita faptului ca in aceasta perioada de doua-trei luni de zile, a adus deservicii atat organizatiei municipale, unde a fost sutinut sa intre pe listele PSD, cat si la nivel national, presedintelui Mircea Geoana si altor lideri din actualul Guvern", a sustinut Vanghelie, citat de NewsIn.

"A cazut scroafa din copac", a declarat Vanghelie, in replica la afirmatia lui Voicu din 25 februarie: "Cu Vanghelie am colaborat bine la Bucuresti, dar cand se urca scroafa-n pom...".

"Madalin Voicu, el este prietenul meu, il iubesc, dar e prea mult. A cazut scroafa din copac. Gata. Nu putem sa venim sa vorbim de organizatia municipala Giurgiu, atat timp cat el a fost ajutat si oamenii astia au muncit pentru el. Isi bate joc de munca unora. Si el vine si le spune colegilor sa ii faca cabinet parlamentar", a mai spus Marian Vanghelie.

"A cazut scroafa din pom si am tensionat atat de mult incat am creat o adrenalina prea mare", a conchis Vanghelie.

Madalin Voicu: Daca vor sa ma excluda, sa o faca, dar statutar

Madalin Voicu a declarat, la Realitatea TV, ca nu stie inca daca a fost exclus din partid sau doar din filiala Giurgiu.

"Nu am nicio problema, daca vor sa ma excluda, sa o faca, dar sa o faca statutar", a comentat deputatul.

El a precizat ca nu a fost informat despre sedinta organizatiei Giurgiu, din care face parte, si in urma careia s-a votat excluderea sa.

"Sunt un om de stanga. Eu, ca structura, sunt un om de stanga, nu sunt cameleon sau roza vanturilor, sa trec de la un partid la altul", a spus Madalin Voicu.

El a comentat ca "Vanghelie are o problema de pus la punct cu dl. Geoana, care a venit in partid mai tarziu de cat mine".

Madalin Voicu a declarat ca nu crede ca Geoana sta in spatele acestei decizii, pentru ca, daca ar fi asa, ar insemna ca liderul PSD este "un tip fara curaj si imoral".

"Normal ar trebui (ca Mircea Geoana, n.r.) sa raspunda de oamenii lui si sa nu lase pe mana lui Vanghelie decizii care nu ii plac".

"Daca se considera ca Vanghelie poate sa ma dea afara din partid pentru ca asa vrea domnia sa atunci este trist si ma bucur ca sunt data afara din PSD", a mai spus el.

Criticile care au infuriat partidul

Madalin Voicu era membru al organizatiei de Giurgiu si deputat din acest judet. El a candidat in Giurgiu, desi initial activase multa vreme la Bucuresti, din cauza neintelegerilor cu Marian Vanghelie.

Deputatul PSD Madalin Voicu a criticat din 2008 pana in prezent conducerea centrala a PSD si cateva decizii ale liderului PSD, Mircea Geoana.

Apropiat al lui Miron Mitrea, si el marginalizat in partid in ultima jumatate de an, Voicu a fost mana dreapta a fostului secretar general atunci cand acesta a fost desemnat sa coordoneze campania PSD pentru localele din 2008.

In plina campanie electorala, pe cand era purtator de cuvant al echipei de campanie, Madalin Voicu declara, in iunie 2008, ca Mircea Geoana bate apa in piua, este impins de partid de la spate, ca este o "leguma care isi imagineaza ca este o personalitate", iar PSD nu are nevoie de legume, ci de stejari.

Presa a scris in aceeasi perioada ca dupa aceste declaratii, Geoana a cerut excluderea lui Voicu din partid, insa interventia lui Mitrea l-a salvat. Miron Mitrea, seful de campanie al PSD la locale, a recunoscut ca le-a cerut membrilor de partid sa-si tina gura in campanie, dar ca nu-l poate controla si pe Madalin Voicu pentru ca "pe oamenii valorosi ca el nu poti sa-i controlezi".

Geoana a obtinut insa demiterea lui Voicu din functia de purtator de cuvant al echipei de campanie. Peste cateva luni de la alegerile locale, Voicu a sustinut ca in timpul campaniei era sa se ia la bataie cu Geoana si ca numai Vanghelie i-a oprit pe cei doi de la incaierare.