"Nu am nicio dificultate sa spun ca mi se pare o masura brutala", a afirmat, miercuri, presedintele Traian Basescu, referindu-se la ordonanta de urgenta privind demiterea directorilor institutiilor deconcentrate, act normativ adoptat recent de Cabinetul Boc. Invitat la Radio Romania, seful statului si-a exprimat speranta ca Guvernul va aplica aceasta ordonanta "cu discernamânt", pastrand oamenii valorosi din teritoriu, potrivit NewsIn.

Intrebat daca va promulga Legea privind aprobarea acestei Ordonante, seful statului a spus ca nu mai are ce sa faca pentru ca, fiind vorba despre o ordonanta de urgenta, aceasta îsi produce deja efectele. Basescu a aratat ca doar Parlamentul mai poate aduce modificari ordonantei privind institutiile deconcentrate.

  • Basescu: Poate ca partidele aflate la guvernare vor mai reflecta putin la ordonanta deconcentratelor

Seful statului declara, la sfarsitul lunii aprilie: "Poate ca partidele aflate la guvernare vor mai reflecta putin la proaspata ordonanta de urgenta" ce prevede demiterea directorilor serviciilor deconcentrate - institutiile locale aflate in subordinea ministerelor si a prefecturilor.

Ordonanta de urgenta privind serviciile deconcentrate urmareste inlocuirea unor oameni care "nu pot face fata ritmului solicitat de un ministru", afirma atunci premierul Boc, in replica la declaratiile presedintelui.

"Ordonanta este necesara pentru ca noii manageri sa fie in stare sa duca programul de guvernare si sa aplice politica Guvernului. Noi urmarim prin generalizarea criteriilor de performanta sa putem sa inlocuim un om atunci cand nu face fata cu ritmul solicitat de catre ministru", declara atunci premierul.