Liberalii cer demisia presedintelui Traian Basescu, dupa ce acesta si-a asumat raspunderea pentru promulgarea, in toamna trecuta, a legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Anuntul a fost facut, miercuri, la Cluj, de deputatul PNL Horea Uioreanu, potrivit NewsIn.

"Cer demisia domnului Basescu sau, daca intr-adevar vrea sa isi asume raspunderea, sa demita acel Guvern pe care dansul il patroneaza, format de actuala coalitie PSD-PDL, egal vinovata de minciunile pe care le-au enuntat in campania electorala si de nerespectarea promisiunilor in campania electorala, creand o asteptare in randul populatiei si acum deziluzionand prin ceea ce fac”, a afirmat deputatul clujean.

Horia Uioreanu a tinut sa precizeze ca declaratia sa este sustinuta de formatiunea politica din care face parte.

  • Basescu: Daca nu as fi  promulgat legea, Parlamentul mi-ar fi trimis-o inapoi si as fi fost nevoit s-o promulg

"imi asum, alaturi de toata clasa politica, eroarea promulgarii noii legi de salarizare a profesorilor", a afirmat luni presedintele Traian Basescu.

Invitat, miercuri, la postul public de radio, seful statului a revenit, afirmand ca "Am spus ca imi asum eroarea promulgarii legii privind salarizarea cadrelor didactice. Asumarea acestei erori are valoare politica. Mai aveam o posibilitate - sa trimit legea inapoi in Parlament si as fi primit-o inapoi in 48 de ore si trebuia s-o promulg oricum. Va amintiti ca in toamna era o veselie cu aruncat pe pereti cu banii publici".

"Le dau dreptate profesorilor in privinta salariilor, profesorii in Romania sunt foarte prost platiti, dar trebuie sa inteleaga ca suntem intr-un an de criza. Ce imi reprosez eu - imi reprosez ca nu am anticipat ca va fi criza.Pe de alta parte, ma si scuz intr-un anumit fel. Avem evaluarea din decembrie a Comisiei Nationale de Statistica, avem proiectul de buget, care a fost construit pe crestere economica de 6%, si acel buget a fost depus in octombrie in Parlament. Nici macar FMI nu avea, atunci, datele privind scaderile economiilor in 2009", a adaugat seful statului.