Partidul Conservator nu isi va pierde identitatea fata de partenerul de alianta politica, PSD, cu care are un proiect politic comun, a declarat marti purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, intr-o conferinta de presa.

"Suntem un partid parlamentar in urma sistemului de vot uninominal si, chiar daca suntem intr-o alianta politica cu PSD, avem identitate diferita si suntem intr-un amplu proiect de intarire a organizatiilor din teritoriu", a spus Ciuca, in intampinarea intrebarilor care se pot ridica in urma candidaturii pe liste comune la europarlamentarele din 7 iunie.

De altfel, a spus Ciuca, sustinerea unui candidat comun la alegerile prezidentiale cu PSD este prevazuta in protocolul de alianta politica incheiat in aprilie 2008.

Marti, fostul vicepresedinte PC, Codrin Stefanescu, demisionat din partid, a acuzat-o pe Daniela Popa ca a condus formatiunea "la un pas de autodizolvare", in calitate de presedinte. "PC a ajuns sa fie un sclav pe plantatia PSD - PDL, fiind un partid in care domneste politica pumnului in gura", a sustinut Stefanescu. "PC este foarte aproape de o fuziune prin absorbtie cu PSD", a opinat el.