Traian Basescu: Majorarile salariale, o eroare careia Guvernul nu ii poate raspunde pozitiv
Presedintele Traian Basescu le-a spus romanilor din Croatia ca Guvernul face tot ce este posibil in situatia de criza economica, dar ca este nevoie si ca romanii sa fie solidari cu aceste masuri.
"Nu sunt un pesimist, poate pentru ca sunt mai bine informat, dar in acelasi timp este clar ca in situatie de criza, dincolo de ceea ce poate face Guvernul, esentiala este solidaritatea romanilor cu realitatea. Ca daca nu vrei sa te asezi pe realitate si crezi ca astazi se mai pot cere mariri de salarii, sigur ca este o eroare careia Guvernul nu ii poate raspunde pozitiv. Dar asa e randuiala si trebuie sa le rezolvam pe toate intr-un fel sau altul", a sustinut seful statului.
Basescu s-a declarat optimist ca economia romaneasca isi va relua un curs ascendent inspre toamna. Totodata, Basescu a spus ca este un lucru bun faptul ca s-a micsorat masiv deficitul de cont curent, astfel ca el a ajuns de la peste 12% la 8%.
Seful statului le-a explicat romanilor din Croatia ca Romania a contractat un imprumut de la FMI, dar si de la Uniunea Europeana tocmai pentru a se evita un eventual derapaj economic.
Premierul Emil Boc a declarat marti ca Executivul face eforturi pentru a achita salariile si pensiile in perioada crizei economice.

Ministrul energiei cedează în fața ANRE în ceea ce privește liberalizarea, deși este "ușor nemulțumit" / Marii furnizori de energie nu vor fi obligați să ofere reduceri de prețuri
Cum decurge vaccinarea într-o comună din Iași: doar patru persoane imunizate luni, o singură persoană programată pentru marți: „Nu pot să aduc oameni de acasă să-i vaccinez”
Povestea discului de la Nebra - Un fals extrem de bine făcut sau cea mai veche reprezentare a cerului?
“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
A uitat, se pare, ca acum nu mai zice absolut nimic de asta. Oare de poate "de-promulga" o lege?
Deci unde sunt ACEIASI bani?
Dar , desigur, fanii PDL+PSD nu gandesc nici atat...sa vezi comentarii mai jos si voturi cu -
Acum Basescu risca enorm dand dovada de luciditate, suntem totusi intr-un an in care se alege presedintele iar in ultimul timp numai declaratii populiste nu a facut. Se pare ca trateaza intr-adevar cu seriozitate aceasta criza iar asta il face sa scada in sondaje. Pana la urma, are tot respectul daca o tine tot asa si, din pacate, nu mi-i pot inchipui pe Geoana sau Antonescu in aceasta postura, de a critica deciziile partidului-parinte.
Aici e vorba despre Basescu (si critica lui privin majorarile, ca si cum usturoi n-a mancat etc), el ar trebui sa-si "aminteasca" ce a promulgat. Poate ii da cineva un link la Monitorul Oficial!
puteau sa fie la guvernare dar au fugit de responsabilitate ca sa nu fie obligati sa-si tina promisiunile electorale pt. 2009: dublarea salariilor si pensiilor, crestere economica de 6% in 2009 si romania a 7-a putere economica in ue :))))))
la fel si-au calcat in picioare promisiunile in 2005 cand au renuntat la anticipate si apoi in 2007 cand au dat afara pdl de la putere doar pt. ca pdl n-a vrut sa renunte - ca si ei - la promisiunile electorale si la monica macovei.
asta e istoria promisiunilor cu care pnl a inselat electoratul de dreapta, fara sa aiba nici macar scuza ca tara traverseaza cea mai mare criza economica mondiala
In orice caz, important este ca au luat decizia corecta atunci.
De ce nu se aplica blocarea salariilor la toti salariatii platiti de stat?
"esentiala este solidaritatea romanilor cu realitatea". Noi suntem solidari cu realitatea, dar realitatea e solidara cu noi (mai ales cea influentata de politicieni)?
asta asa... ca sa traiesc bine!
crestere economica de 6% in 2009
si ca Romania va ajunge a 7-a putere economica din UE.
Cand a venit momentul sa-si tina PROMISIUNILE, in loc sa faca guvern cu PDL, si-a pus palma-n fund si-a fugit in opozitie cu Petrolul din insula Serpilor.
Nu-mi aduc aminte, cand a PROMIS PNL ca ne fura si insula serpilor ?
Domnu' Cezar Preda, va rog postati pe blogul personal nu pe hotnews.
Sau macar dati-va numele complet ca sa stim ca stam de vorba cu membrii de partid.
• Creştere economică de 6-7% anual
Atragerea de investiţii este un factor cheie în creşterea economică, care asigură prosperitatea românilor. Mai multe investiţii înseamnă mai multe locuri de muncă, salarii mai mari, un trai decent pentru pensionari.
De aceea, guvernarea liberală are ca obiectiv menţinerea unui nivel de creştere economică ridicat, de 6-7% anual, fără a fi sporite deficitele interne si externe.
http://www.pnl.ro/Public/cat/29/Program-de-guvernare.html
A fugit PNl de RESPONSABILITATE ?
trebuie sa-l reasucem la putere :))
ROMÂNIA – a VII-a putere economică a Europei
October 9, 2008 – 10:10 am
* PNL este un partid cu viziune, un partid care are proiecte pentru un viitor mai bun.
* Măsurile liberale, pe care le-am adoptat în ultimii patru ani, au condus la cea mai mare creştere economică din istoria României moderne.
* Aplicarea cotei unice a dus la scăderea impozitelor plătite de către agenţii economici şi de către populaţie şi a contribuit la sporirea veniturilor românilor.
* Investiţiile record au produs un efect în lanţ: noi locuri de muncă, salarii mai mari, un trai mai decent pentru pensionari.
* România de astăzi este o Românie mândră şi prosperă. O Românie care este din ce în ce mai influentă în Europa şi în lume.
PRIORITATEA FUNDAMENTALĂ A PNL
România - a şaptea putere economică a Europei
* România este a şaptea ţară ca mărime din Europa, a şaptea ţară ca număr de locuitori.
* România va deveni a şaptea putere a Europei dacă vom continua politicile de dreapta.
* Pentru a reuşi, trebuie să avem încredere în români. Trebuie să le permitem să îşi ia viaţa în propriile mâini. Guvernul trebuie să îi ajute, nu să le controleze viaţa.
România - mai puternică în Europa şi în lume
* România poate şi trebuie să devină un jucător important în arena europeană şi în lume, o voce de care să se ţină seama.
* Numai în acest mod, interesele legitime ale României vor fi auzite şi înţelese. Deja am făcut paşi importanţi în această direcţie. Faptul că am găzduit summit-ul NATO în acest an este o dovadă clară a faptului că România devine un actor cu greutate pe plan european şi mondial.
* Vom continua pe acest drum. Vrem ca România să fie recunoscută ca locul în care liderii lumii vin şi dezbat problemele cele mai importante. Un stat care promovează libertatea şi democraţia.