Principele Radu a sugerat, marti, conducerii Consiliului Judetean Covasna sa atraga in zona si turisti din India, Coreea sau Japonia, care ar fi interesati in special de turismul balnear si care "nu au pretentii ca germanii sau ca francezii sa vina intr-un loc care sa fie perfect". Ideea a fost prezentata in cadrul intalnirii care a avut loc la sediul CJ Covasna intre Principele Radu si cei doi vicepresedinti ai CJ, Demeter Janos si Henning Laszlo, transmite NewsIn.

“Sunt tari ca India, Coreea, Japonia, care au crescut in ultimii ani o extraordinar de mare clasa de mijloc. Oamenii acestia au nevoie sa-si cheltuiasca banii undeva vara. Ei nu au pretentii ca germanii sau ca francezii, sa vina intr-un loc care sa fie perfect. Pe ei faptul ca o sosea n-ar fi perfecta sau ca un hotel n-ar avea sapte stele ca la Dubai nu-i deranjeaza. Sunt si foarte sensibili la chestiunea balneoclimaterica, fiindca nu au asa ceva. Au turism, au mare, au munte, dar acest fel de turism (balneoclimateric, n.r.) nu-l au”, a afirmat principele.

Principele Radu a mentionat ca el poate recomanda zona aceasta, dar in continuare propunerea trebuie dusa mai departe de catre autoritati. In contextul discutiilor despre turismul balnear, vicepresedintele CJ Covasna, Demeter Janos, a amintit despre proiectul Drumul Apelor Minerale, prin care doresc sa reabiliteze vechile statiuni turistice cu ape minerale. Potrivit lui Demeter, in Covasna in multe cazuri serviciile pensiunilor sunt superioare hotelurilor, si se fac demersuri pentru ca judetul sa fie mai cunoscut.

"Am incercat o abordare mai noua, am invitat de la National Geographic, persoane care lucreaza in arii protejate renumite, ministerul turismului, sa ne fie parteneri. Sper ca prin conlucrarea cu diferite organizatii specializate sa ajungem in lumea mare, sa auda lumea de noi”, a spus Demeter.

Principele Radu: “Eu ma gandesc la o autonomie economica"

Intrebat despre o posibila sustinere a autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc, Principele a afirmat ca nu poate sa sustina decat ceea ce prevede Constitutia tarii, care vorbeste clar despre modul de functionare a statului roman. Principele a mai spus ca ceea ce poate sa sustina este forta comunitatii si capacitatea ei de a-si scrie destinul cu propria mana.

“Eu ma gandesc la o autonomie economica, care inseamna capacitatea locului de a nu depinde de unica sursa de fonduri a Guvernului, ma gandesc la o forta a comunitatii insasi de a-si produce surse de investitii straine extra Uniunii Europene”, a mai afirmat Principele, cu mentiunea ca exista cateva atuuri ale acestei zone, cum ar fi frumusetile naturale si turismul balneoclimateric.

Principele Radu Duda viziteaza timp de trei zile judetele Covasna si Harghita, in cadrul programului “Orasele Romaniei”, destinat dezvoltarii comunitatilor locale din tara.