"Masura de a impune acest impozit forfetar va duce in faliment jumatate din intreprinderile mici si mijlocii si aceasta nenorocire economica si, in consecinta, sociala, se va petrece nu ca efect al marii crize", a afirmat, duminica, liderul liberal Crin Antonescu, potrivit Antena 3.

Presedintele PNL a acuzat Guvernul Boc ca nu ar fi capabil sa faca fata crizei economice. De altfel, PNL va depune, marti, o motiune de cenzura pe tema rectificarii bugetare si a impozitului forfetar.

  • Antonescu admite ca directorii deconcentratelor erau numiti pe criterii politice si in perioada guvernarii PNL

In ceea ce priveste ordonanta referitoare la institutiile deconcentrate, liderul liberal a admis ca si in perioada in care PNL era la guvernare, directorii acestor servicii erau numiti prin "concursuri de imprejurari".

"Eu nu am avut niciodata ipocrizia sa neg ca, si pana la aceasta Ordonanta de urgenta, s-au numit acei directori pe criterii preponderent politice. S-a intamplat asta odata cu pedeserizarea, in 1992. Atunci, daca nu erai membru PSD, plecai, daca erai director sau director adjunct. In '96, odata cu venirea la putere a Conventiei Democratice si a PD, s-a trecut la . Chestiunea e ca, in 2005, noi si cu domnii astia berceni: Blaga, Basescu, ne-am angajat si sub o anumita presiune si o sugestie puternica a UE sa limitam acest lucru. Am ajuns ca nu s-au mai pus nici prefectii pe criterii politice. Legea Functionarului public pe care domnul Blaga si-a asumat-o si cu tot Guvernul Tariceanu, cu mare tam-tam", a afirmat Crin Antonescu, citat de NewsIn.

El a caracterizat actualul Executiv drept "Un guvern cu fortele politice care il compun, preocupate la nesfarsit de impartirea sferelor de influenta, de plasarea clientelei, de impartirea unui buget din ce in ce mai firav, din ce in ce mai neindestulator".