Crin Antonescu: Introducerea impozitului forfetar va falimenta jumatate dintre IMM-urile romanesti

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 26 aprilie 2009, 19:17 Actualitate | Politic


Crin Antonescu
Foto: Bety Blagu / HotNews.ro
"Masura de a impune acest impozit forfetar va duce in faliment jumatate din intreprinderile mici si mijlocii si aceasta nenorocire economica si, in consecinta, sociala, se va petrece nu ca efect al marii crize", a afirmat, duminica, liderul liberal Crin Antonescu, potrivit Antena 3.

Presedintele PNL a acuzat Guvernul Boc ca nu ar fi capabil sa faca fata crizei economice. De altfel, PNL va depune, marti, o motiune de cenzura pe tema rectificarii bugetare si a impozitului forfetar.
 • Antonescu admite ca directorii deconcentratelor erau numiti pe criterii politice si in perioada guvernarii PNL
In ceea ce priveste ordonanta referitoare la institutiile deconcentrate, liderul liberal a admis ca si in perioada in care PNL era la guvernare, directorii acestor servicii erau numiti prin "concursuri de imprejurari". 

"Eu nu am avut niciodata ipocrizia sa neg ca, si pana la aceasta Ordonanta de urgenta, s-au numit acei directori pe criterii preponderent politice. S-a intamplat asta odata cu pedeserizarea, in 1992. Atunci, daca nu erai membru PSD, plecai, daca erai director sau director adjunct. In '96, odata cu venirea la putere a Conventiei Democratice si a PD, s-a trecut la <depedeserizare>. Chestiunea e ca, in 2005, noi si cu domnii astia berceni: Blaga, Basescu, ne-am angajat si sub o anumita presiune si o sugestie puternica a UE sa limitam acest lucru. Am ajuns ca nu s-au mai pus nici prefectii pe criterii politice. Legea Functionarului public pe care domnul Blaga si-a asumat-o si cu tot Guvernul Tariceanu, cu mare tam-tam", a afirmat Crin Antonescu, citat de NewsIn.

El a caracterizat actualul Executiv drept "Un guvern cu fortele politice care il compun, preocupate la nesfarsit de impartirea sferelor de influenta, de plasarea clientelei, de impartirea unui buget din ce in ce mai firav, din ce in ce mai neindestulator".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2193 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  mi se pare mie... (Duminică, 26 aprilie 2009, 19:46)

  florin [anonim]

  ...sau usor usor anularea deciziei de aplicare a impozitului forfetar devine o promisiune a candidatilor la presedentie?
  • +3 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:19)

   [anonim] i-a raspuns lui florin

  • +1 (3 voturi)    
   Re: mi se pare mie (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:29)

   F. [anonim] i-a raspuns lui florin

   Promisiunea asta nu poate fi onorata. Presedintele nu are puteri legislative. Doar daca se schimba prerogativele Presedintiei ceea ce probabil nu se va intimpla cu ocazia acestor alegeri.
  • +4 (6 voturi)    
   Capul ce se pleaca... (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:52)

   Balan Vlad [anonim] i-a raspuns lui florin

   "Cand oamenii buni nu fac nimic raul triumfa" - Edmund Burke. Daca asteptam sa ne rezolve altii problemele ajungem iobagi la firmele care lucreaza cu statul (singurele care vor mai exista). E tara noastra nu a lor.
   www.impozit-forfetar.ro
   aif.mieimipasa.ro

   Ce tre sa mai faca astia ca sa isi iasa romanii din rabdari?
  • +1 (1 vot)    
   Pogea vs Basescu, cine-i mai tare? (Luni, 27 aprilie 2009, 13:44)

   Vitea [anonim] i-a raspuns lui florin

   OUG 34/2009 este profund neconstitutionala incalcand in acelasi timp mai multe articole din constitutia Romaniei.

   Pentru a demonstra necunostitutionalitatea OUG 34/2009 voi adopta formatul de intrebari si raspunsuri.
   1.Care sunt actele prin care se stabilesc taxele si impozitele in Romania?
   2.Cine poate stabili taxe si impozite?
   3.Cate organe de stat pot stabili impozite si taxe?

   Raspunsul la prima intrebare il gasim aici: Art. 139 alin. (1) din constitutie: Impozitele, taxele şi orice alte venituri ale bugetului de stat şi ale bugetului asigurărilor sociale de stat se stabilesc NUMAI PRIN LEGE. Raspunsul la prima intrebare este deci “numai prin lege”.

   Pentru a raspunde la a doua intrebare trebuie sa aflam din constitutie care sunt organele de stat care pot sa adopte legi:
   Art. 71 alin. (1) (1) Parlamentul adoptă legi constituţionale, legi organice şi legi ordinare.
   Art. 61 alin. (1): (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

   Deci raspunsul la a 2-a intrebare este: NUMAI PARLAMENTUL. De ce? Pentru ca este unica autoritate legiuitoare, in afara de parlament nu mai este nici o institutie in Romania care poate adopta legi.
   Raspunsul la a 3-a intrebare este: unul singur – parlamentul.

   In consecinta, guvernul, nu are, potrivit constitutiei, atributiile necesare pentru a stabili impozite si taxe, aceste atributii revinind, IN EXCLUSIVTATE, parlamentului.
  • +1 (1 vot)    
   Pogea vs Basescu, cine-i mai tare? (Luni, 27 aprilie 2009, 13:45)

   Micro [anonim] i-a raspuns lui florin

   Sa analizam in continuare un articol interesant din codul fiscal: Art. 4. - (1) Prezentul cod se modifică şi se completează NUMAI PRIN LEGE, promovată, de regulă, cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia. (2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată PRIN LEGE.

   4.Este obligatoriu pentru guvern sa respecte acest articol de lege atunci cand isi redacteaza actele (hotarari sau ordonante, potrivit art. 108 din constitutie)?
  • +1 (1 vot)    
   Pogea vs Basescu, cine-i mai tare? (Luni, 27 aprilie 2009, 13:46)

   micro [anonim] i-a raspuns lui florin

   Raspuns: a incalcat legea, iar prin incalcarea legii a incalcat si constitutia, care spune ca respectarea legii este obligatorie; a incalcat constitutia facand ceva ce NUMAI parlamentul poate sa faca. Mai mult decat atat, a atentat la ordinea statului de drept, plasandu-se mai presus de lege si mai presus de vointa parlamentului. Potrivit constitutiei parlamentul nu este orice institutie in Romania, ci organul reprezentativ suprem al poporului român, organul de putere prin care poporul isi exercita suveranitatea.

   Alte articole din constitutie incalcate de OUG 34-2009 sunt:
   ARTICOLUL 56
   (1) Cetăţenii au obligaţia să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice. (2) Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale.
   Doar doau calcule:
   Cifra de afacere 6000 euro, 500/6000 = 8.33%
   CA 30 000 000 euro, 10000/30000000 = 0.03% (frectie la piciorul de lemn!)
   Este acest sistem de impozitare just? Evident nu este.

   ARTICOLUL 135
   (1) Economia României este economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă.
   Ce fel de concurenta avem daca firmele mici sunt suprataxate in raport cu firmele mari?
 • -4 (6 voturi)    
  ? (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:09)

  ileana [anonim]

  Baiatu', dar in sambata aia cand a trecut prin Parlament ordonanta, tu ( si grupul tau) unde erai?
 • +2 (8 voturi)    
  pt taxoc (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:10)

  taxoc [anonim]

  Acest guvern condus de Taxoc devine din ce in ce mai penibil. La ora actuala e mai convenabil sa ai afacerea in europa de vest decat in Romania.

  Am vazut ca toti se re-locheaza prin Bulgaria, Moldova sau Ungaria (cu masini, afaceri, vacante, ...). In ritmul asta urmatoarea taxa o sa fie pe buletin -- esti roman, platesti, ca Traian Boc Taxoc & Co mai trebuie sa isi betoneze si asfalteze conturile personale prin mari proiecte de strategie nationala ()...
 • +6 (6 voturi)    
  E grav ! (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:11)

  samosata [anonim]

  Ordonanta 34 e un amestec otravit de reglementari printre care eu vad dintr-o privire doua aspecte flagrante si foarte grave. Primul: sa impui un profit minim de 2.200 lei unor societati avand un capital social legal de 200 lei si cu cifra de afaceri intre 0 si 13.750 lei inseamna a impune un impozit de 16% si mai mare asupra cifrei de afaceri ! ceea ce este aberant fara comentarii. Practic se interzice initiativa privata, drept castigat foarte greu in ''89, pentru cei mai multi romani. Argumentul d-lui Pogea, adus intr-o emisiune la TVR1 pentru care l-am sters din randul dreptilor pe dl. Sorin Burtea, cum ca firmele nu-si inregistreaza veniturile este hilar si va fi inteles ca un indemn la asa ceva, dl ministru recunoscand indirect ca nu controleaza situatia.
  Se accepta nedreptatirea unora pentru ca sunt mici. ASTA E GRAV !
  Al doilea aspect e legat de treptele grilei de impozitare care introduc niste discriminari fatise intre firmele concurente, supunandu-le la impozite duble pentru diferenta de 1 leu la cifra de afaceri. Nici acum nu-mi vine sa cred ca niste oameni cu o minima inteligenta pot semna asemenea grozavie si sa sustina in acelasi timp fac dreptate.
  • +2 (2 voturi)    
   CORECT (Luni, 27 aprilie 2009, 10:08)

   roman [anonim] i-a raspuns lui samosata

   Corect tot ce ai zis. Jepanurile zburda libere.
   Pentru 1 RON grila de impozit e dublata. Trebuia pus impozit baza fixa minima plus x% din ce depasteste prima treapta.
   Siinca nu ai vazut cum se calculeaza penalizarile in tara asta. E ca si cum mergi la AMANET !
 • +5 (5 voturi)    
  sa falimentam Romania (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:17)

  Cris [anonim]

  asta nu ar fi nimic, dar vor ajunge in somaj sute de mii de oameni!!! cum zice o vorba din popor, tare-i rau sa fii prost! sa traiti bine, fraierilor!
 • +5 (7 voturi)    
  Eu ma gandesc sa-mi inchid afacerea (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:22)

  cristi1178 [anonim]

  Am firma de proiectare. de cand a aparut criza finaciara lucrarile sunt tot mai putine. Anul trecut am platit impozit statului mult mai mult decat acest forfetar. dar acum am redus cheltuielile l-a maxim si tot nu reusesc sa acoper acest impozit forfetar. ma gandesc sa inchid, in acelasi timp ma gandesc si la cei 4 angajati si la familiile acestora care vor ramane fara slujbe. Zicala "SA TRITI BINE" se trasnsform ape zi ce trece in "SA TRAIM BINE" (adic cele 2 FSN-uri de stanga si de dreapta'. Imi este scarba ca avem asa politicieni, iar de mandria de a fi roman nu se mai pune problema.
 • +3 (5 voturi)    
  .... (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:42)

  sile [anonim]

  E greu cu economia si afacerile !!

  Mai ales cand sunt facute de impotenti.
 • +4 (4 voturi)    
  Si mai clar ! (Duminică, 26 aprilie 2009, 20:46)

  samosata [anonim]

  "Spuneţi-mi ce-i dreptatea? - Cei tari se îngrădiră
  Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;"

  Eminescu, Imparat si proletar

  Cata dreptate e in tara ? Atata de cata se bucura cel mai neinsemnat cetatean al ei. In Romania de azi ...cam zero. Si dvs. domnilor guvernanti o faceti sa mai scada ...
 • +3 (3 voturi)    
  Masuri de te doare capu'... (Duminică, 26 aprilie 2009, 22:06)

  George [anonim]

  1. Ca directorii sunt schimbati, nu este un lucru rau! Multi sunt foarte incompetenti si apoi, sa mai stie si ei ca nu sunt pe vecie "nascuti conducatori". Dar sa stiti ca nu cad asa rau cei schimbati, nu e cazul sa va fie mila de ei...
  2. Impozitul forfetar este ideea cea mai proasta pe care o putea lua Guvernul in situatia de acum. Isi vor da seama in curand ca si-au dat cu stangul in dreptul, si atunci sa vedeti argumente in gura lor, ca vor relansarea afacerilor, a micilor intreprinzatori, etc. Si cine o sa-i mai creada? Offf, si alegeri vor fi peste 3 ani si jumatate...
 • +1 (5 voturi)    
  Jumulirea (Duminică, 26 aprilie 2009, 22:19)

  copy carbon [anonim]

  Este adevarat ca Pogea tocmai i-a dat lui Videanu o scutire la plata catre bugetul de stat in valoare de 2 milioane de euro?
  Cum se impaca asta cu jumulirea micilor contribuabili?
 • +3 (5 voturi)    
  toti inaptii la conducere (Duminică, 26 aprilie 2009, 23:17)

  gelu [anonim]

  imi este din ce in ce mai sila sa ii vad pe toti incultii si imbecilii la conducere. nu inteleg de ce eu, ca si om cu carte, vezi Doamne, trebuie sa stau si sa mi-o iau peste nas de la chestia asta nenorocita numita politica. aspir la multe lucruri, printre care si cel de a-i vedea pe toti idiotii astia de constituie "floarea" politicii - de altfel un lucru total inutil - pusi in campul muncii, sa lucreze ei ca boii zi de zi, cu stress-ul si toti nervii aferenti muncilor normale, de rand, care in fond si duc tara asta in spate. nu ei ne sustin pe noi, ci noi pe ei, sa nu uite asta niciodata. cu prima ocazie, as lupta impotriva lor si a sistemului indobitocit si condus de porcine libidinoase.
 • -4 (6 voturi)    
  si cum ? (Duminică, 26 aprilie 2009, 23:30)

  Miki [anonim]

  Sa ne spuna C. Antonescu cum sa aduca guvernul bani la buget pentru acoperirea cheltuielilor stricte cu pensii, salarii, etc! E necesar sa iei niste masuri nepopulare si vine nea Gheorghe si se pune impotriva.
  De ce nu vine el asa de cumsecade si cinstit ca ne dea inapoi banii talhariti de PNL spre sfarsitul anului 2008 !?
  • +2 (4 voturi)    
   simplu (Luni, 27 aprilie 2009, 0:56)

   nevermind [anonim] i-a raspuns lui Miki

   Renuntand la bonurile de vacnt ale duduiei Udrea. Eventual si la ministerul facut pentru a-i rasplati "serviciile" prestate.
   Nu-i asa ca nu e greu?
   Vezi ca e o maaaaaare diferenta intre o masura nepopulara si una cretina...
  • +2 (2 voturi)    
   Da e f simplu. (Luni, 27 aprilie 2009, 3:19)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui Miki

   Sa restructureze sistemul bugetar si sa scada taxele si impozitele....iar in felul asta vor veni si mai multi bani la buget. Iar domnilor de la Garda Financiara sa li se dea salar in functie de amenzile date. Doar asa ii poti face sa nu mai ia spaga. Nu e greu...totul e sa stii si cum. Dar na...daca nu esti in stare sa-ti tii o afacere pe linia de plutinre..e logic ca nu esti pregatit sa fii ministru.
   • 0 (0 voturi)    
    nu e bine (Marţi, 28 aprilie 2009, 11:58)

    sandy [anonim] i-a raspuns lui bgd

    Nu iti dai seama ca asa vor cauta sa iti dea amenzi cat mai mari pentru orice mica gresala pe care o vor gasi? Sa fim seriosi, in hatisul legislatiei din Romania tot timpul vor gasi ceva gresit in acte indiferent cat te-ai stradui sa fi de corect si cinstit. Oricum ei nu cauta sa se asigure ca legea, oricat de aberanta ar fi ea, e respectata ci ca vor incasa cat mai multi bani din amenzile date. Pentru ca da-mi voie sa-ti spun: ei deja au un procent din amenzile incasate.
  • 0 (0 voturi)    
   Miky Rourke (Luni, 27 aprilie 2009, 13:30)

   roman [anonim] i-a raspuns lui Miki

   mai Mikie Rourke, daca iei masuri le iei cu cap nu spre nenorocirea micilor intreprinzatori care de bine de rau traiau fara sa ceara somaj de la stat. Ia zi tu mai Mikie Rourke de ce smecherii zburda liberi in jeepuri bagand petrolul tarii rafinat de rafinariile noastre dar sub beneficiile altora ?
 • 0 (0 voturi)    
  "Comunism la apogeu" sau "pe apucate" (Luni, 27 aprilie 2009, 7:28)

  hotnewsfil [utilizator]

  Salarizare unica nu inseamna salarizare identica.Unicitatea va fi asigurata prin includerea intr-o singura lege a criteriilor generale ce vor sta la baza diferentierii salariilor in toate domeniile platite din bugetul de stat. Aparatul statal este platit de tot poporul, ca sa vegheze asupra felului in care sunt cheltuiti banii proveniti din taxe si impozite, asigurandu-se o echitate inter-domenii, in cheltuirea fondului general de salarizare disponibil. In cealalta extrema, sustinuta de cei fazorizati excesiv azi, cei ce si-au facut legi proprii, se afirma ca fiecare domeniu ar trebui sa isi faca legea sa de salarizare, fara vreo corelare pe ansamblu, la nivelul bugetului tarii. Adica sa sa fie ca in promisiunea comunista, atunci cand aceasta ar fi ajuns la apogeu: "De la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi (dointe)", sau, intr-o conceptie ultraliberala, sa ia fiecare pe apucate ("Cine poate oase roade, cine nu, nici carne moale").


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by