"Viitorul arata bine" pentru UDMR, le-a spus, sambata, vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc participantilor la Congresul Uniunii. Hrebenciuc a adaugat ca "cine cunoaste trecutul, va putea stapani viitorul", iar fara o relatie corecta cu sefii UDMR din ultimii 20 de ani, nu ar fi fost posibila nici intrarea NATO si UE.

"Vreau sa va spun ca pentru ca profesionalismul de care UDMR da dovada in Parlament noi de multe ori il admiram. Parlamentarii UDMR au o activitate exceptionala, iar in comisiile Camerei Deputatilor si ale Senatului aveti repreznetanti care va fac cinste", a continuat liderul social-democrat, citat de Mediafax.

Viorel Hrebenciuc a enumerat cateva dintre doleantele comunitatii maghiare din anii anteriori, care acum "nu mai sunt o problema", spune liderul PSD. El a facut referire la inscriptiile bilingve, la folosirea limbii maghiare in justitie, in administratie, la realizarile guvernarii minoritare din anii 2001 - 2004, guvernare sprijinita de UDMR la vremea respectiva, cand "s-au luat o serie de decizii ce au dus probabil la pierderea unor voturi", dar care au fost luate "cu credinta ferma ca nu se poate trai in liniste si pace fara rezolvarea doleantelor tuturor romanilor, indiferent de etnie".