"Ma simt in largul meu printre dumneavoastra, desi nu inteleg nicio iota ungureste. si ma simt in largul meu pentru ca exista intre noi, liberalii, si dumneavoastra cateva motive de solidaritate peste care nu putem trece si nu vom trece niciodata", a afirmat, sambata, la Congresul UDMR, liderul liberal Crin Antonescu, citat de NewsIn

"Primul motiv este acela ca, in perioada anilor '90, dumneavoastra, impreuna cu noi, noi impreuna cu dumneavoastra, am luptat de aceeasi parte a baricadei pentru a impune libertati si drepturi elementare democratice in Romania si am reusit", a continuat presedintele PNL.

Crin Antonescu a tinut sa sublinieze ca atat partidului sau, cat si UDMR, le-ar fi fost contestate adesea de catre "forte politice, jucatori politici importanti din Romania" legitimitatea de a-si reprezenta propriul electorat.

"Adesea, si eu m-am simtit si ma simt minoritar in Romania si ma tem ca foarte multi oameni au senzatia, si in aceste zile, ca si alta data, ca incercand sa fie decenti, ca incercand sa spuna lucruri de bun simt, ca incercand sa pretuiasca si competenta si onoarea sunt in minoritate. Adevarul pare in minoritate uneori in Romania, dreptatea e cam stinghera, libertatea a inceput sa se uite prudenta peste umar. Din aceste motive ai uneori senzatia ca modelele oficiale tin de cu totul altceva decat aceste valori, care nu mai par a fi de actualitate, si te simti minoritar", a continuat candidatul PNL la presedintie.

Crin Antonescu l-a ironizat, in finalul discursului sau, pe premierul Emil Boc, caruia i-a multumit "ca a mai ramas putin in sala" dupa ce acesta plecase deja de la Congres. El a mai adaugat ca, din respect pentru participantii la Congres, nu face referire la actiunile majoritatii guvernamentale.