Principele Radu Duda a prezentat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Timisoara, o brosura de 20 de pagini, ce contine strategia sa pentru Romania, pe urmatorii 30 de ani, anunta Mediafax.

Brosura este deschisa de un mesaj al Regelui Mihai, care spune ca "Romania are nevoie de o viziune durabila care sa completeze democratia si libertatile garantate de apartenanta la NATO si la Uniunea Europeana. In mainile Principesei Margareta si ale Principelui Radu, cu speranta ca o vor putea duce la bun sfarsit".

Principele Radu Duda spune ca spera sa faca din Administratia Prezidentiala o institutie model: "Acesta este contextul prin care am ajuns, pe 9 aprilie, sa prezint in fata natiunii un discurs prin care am anuntat ca voi candida la Institutia Presedintiei Romaniei pentru a face din prima institutie, cea mai expusa, cea mai vizibila, cea mai simbolica, cea mai plina de inteles statal, o institutie model, sperand ca de la ea in jos societatea sa isi faca ordine in propria ograda, astfel incat Romania sa nu devina doar o tara a tuturor posibilitatilor, asa cum gresit se crede ca e bine, ci o tara a predictibilitatii".

Proaspatul candidat la alegerile prezidentiale mai spune ca o tara in care nu exista predictibilitate este vulnerabila: "O tara in care sa nu te minunezi in fiecare dimineata de ceea ce s-a mai putut intampla. Fiindca aceasta nu se numeste libertate, se numeste vulnerabilitate".

  • Ce contine strategia pe 30 de ani

Strategia pentru Romania, prezentata de Principele Radu Duda, este impartita in doua perioade, de cate zece si, respectiv, douazeci de ani. Strategia pentru primii zece ani cuprinde cateva obiective care trebuie realizate, printre care "brazdarea tarii cu autostrazi pe rute avantajoase economic si turistic", "dezvoltarea unei retele turistice" si "dezvoltarea initiativei private".

Strategia pentru urmatorii douazeci de ani are in vedere dezvoltarea educatiei si eliminarea coruptiei: "O tara solida nu are nevoie doar de democratie si libertati. Are nevoie si de cateva alte valori, patru-cinci la numar, care dau soliditate natiunii si statului ei: profesionalismul, loialitatea, generozitatea, spiritul de raspundere si puterea exemplului personal. Toate sunt valorile pe care institutia pe care o reprezint le-a sustinut in ultimii 143 de ani", a afirmat Radu Duda.