Radu Duda sustine ca este absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard SUA si al Colegiului George C. Marshall din Germania. Contactati de HotNews.ro, oficialii Harvard au explicat ca nu se poate spune ca Radu Hohenzollern-Veringen este absolvent, ci a urmat un curs de doua saptamani. Si cei de la George C. Marshall spun ca e corect sa se spuna ca Radu Duda a participat la un seminar de o saptamana, nu ca e absolvent. Dupa ce HotNews.ro i-a cerut lamuriri, paragraful din biografia Principelui in care spune ca a absolvit Harvard a fost modificat. In CV-ul lui Radu Duda nu mai scrie acum ca e absolvent la prestigioasa universitate americana.

In biografia lui Radu Duda prezentata pe pagina oficiala, care intre timp a fost modicficata dar care poate fi vizualizata in forma initiala aici, se mentioneaza clar ca Principele este absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard (2004).

Asta este prima exagerare. Potrivit reprezentantilor John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard, Radu Duda nu este absolvent al acestei institutii de invatamant.

In documentele noastre Principele Radu Hohenzollern-Veringen din Romania a luat parte si a terminat “National and International Security Program” in anul 2004” a declarat pentru HotNews.ro Doug Gavel, directorul de comunicare din cadrul Harvard Kennedy School.

Pentru a clarifica cat mai bine situtatia lui Radu Duda, am solicitat sa mentioneze daca este corect ca Principele Duda sa spuna ca este absolvent al John F. Kennedy School of Government.

"Sunt multi care sustin ca au absolvit Harvard"

Sunt multe cazuri in care participantii la acest program sustin ca au absolvit John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard. Noi preferam sa se mentioneze ca au participat, au terminat si au primit un certificat de atestare a acestui program”, a mai mentionat Doug Gavel

Potrivit datelor prezentate pe pagina oficiala a John F. Kennedy School of Government, durata programului la care a luat parte Radu Duda a fost de doua saptamani. Programul este destinat in special reprezentantilor ministerelor de aparare din SUA si alte tari, dar si inaltilor oficiali guvernamentali, liderilor din cadrul guvernelor, organizatiilor internationale si industria de aparare din intreaga lume.

Printre absolventii de marca ai programului sunt enumerati reprezentnati ai CIA ai US Army si ministrii apararii din India si Mongolia. Pentru 2009, costul integral al programului este de 9500 de dolari.

Principele a absolvit si in Germania: un seminar de o saptamana

In aceeasi biografie modificata joi de staful de campanie al Principelui Duda (vezi varianta initiala aici) se mentioneaza ca este si absolventul Colegiului George C. Marshall din Germania (2003).

Aici apare a doua exagerare. Potrivit repzentantilor Colegiului George C. Marshall, Principele Duda a participat la un seminar de o saptamana. “Principele Duda a participat la Senior Executive Seminar in 2003. Este un program de o saptamana care aduce laolata lideri din diferite tari pentru a discuta probleme de interes mondial”, a declarat pentru HotNews.ro Yvonne Levardi, sefa departamentului de comunicare din cadrul George C. Marshall.

Cat despre faptul ca Principele a mentionat ca a absolvit cursurile colegiului din Germania reprezentanta George C. Marshall amentionat urmatoarele: “Este corect sa mentioneze ca a participat la acest seminar”. Seminarul este adresat inaltilor reprezentantanti ai guvernelor, ministrilor, ambasadorilor si politicienilor.

Cum si-a dezumflat Radu Duda studiile

Duda CV Site
Captura dupa
varianta nemodificata 
Foto: HotNews.ro
Reprezentantii stafului de campanie al Principelui Duda au pus la dispozitia HotNews.ro diplomele care atesta ca acesta urmat programul International Security Program al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard si a participat la Senior Executive Seminar al George C. Marshall. Cele doua diplome pot fi descarcate aici si aici

Joi, la amiza, pagina oficiala princeradu.ro sectiunea biografie a fost modificata dupa ce HotNews.ro i-au cerut lui Radu Duda lamuriri referitoare la studiile din SUA si Germania.

Joi dimineata, la sectiunea biografie in pragaraful dedicat studiilor Principelui se mentiona: “Este, de asemenea, absolvent al Colegiului George C. Marshal din Germania (2003) si al John F. Kennedy School of Governament, Universitatea Harvard (2004)”

Pagina a fost modificata, in text s-au pus cateva mentiuni: “Este, de asemenea, absolvent

Bio2
Varianta modificata a
biografiei Principelui
Duda
Foto: HotNews.ro
al Colegiului George C. Marshall din Germania (2003) si al programului "Senior Executives in National and International Security", John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard (2004)”.

Pentru a dovedi modificarea vizionati aicio captura a pagini respective realizate joi la ora 14:45 si vizualizati forma modificata aici.

Cornel Comsa, consilierul Principelui: "Aveti drepate, o sa schimbam, nici o drama"

Dupa ce au fost operate modificarile pe site-ul oficial, seful de campanie al Principelui, consilierul Cornel Comsa a trasmis urmatoarea precizare: “Principele a absolvit un curs la George C. Marshall si un curs la Harvard. Colegiul George C. Marshall din Germania nu are DECAT acest fel de cursuri, nu este un colegiu ordinar, cu programe de 3 sau 4 ani. Altceva nu avea cum sa termine acolo.

La Harvard, in varianta de biografie pe care o citati aveti dreptate, corect este sa se spuna ca e absolvent al "National si International Security Program 2004", varianta ce era pe site in precedenta forma a Cv-ului, dar a fost modificat de colegii nostri de la PR recent. Acestia au preluat un text din raportul anual care nu era atat de precis.

Vom opera aceasta schimbare, nu e nici o drama, dar nu inteleg care este subiectul acestui posibil articol..ca Harvard nu are profesori de calitate? Sau cursul nu e relevant? Aceste cursuri comprimate sunt special create pt personalitati din intreaga lume - presedinti, primi-ministri, case regale, generali de armata, etc si se bucura de cei mai competeni profesori din lume, specializati in arta guvernarii...nu e relevant? Credeti ca participantii ar trebuisa se inscrie la un program de 4 ani plus doi masterat? Pur si simplu nu inteleg critica sau "culpa".. ”, a mentionat Cornel Comsa.

Intr-un raspuns anterior referitor la studiile Principelui Duda, seful de campanie Cornel Comsa a transmis ca va actiona in instanta HotNews.ro. “Va spunem, in acelasi timp, ca in conditiile in care doriti sa continuati pe aceasta linie ostila nejustificata - importiva evidentelor, atacand direct imaginea unui om care a muncit si a invatat in beneficiul acestei tari - ne rezervam dreptul de a va actiona in judecata”, spune Comsa.

Precedentul EBA

  • La fel ca Radu Duda, si fiica presedintelui, Elena Basescu si-a imbunatatit CV-ul. Elena Basescu a mentionat ca a studiat doi ani in Statele Unite la  James Madison University. In realitate, fiica presedintelui a urmat doua semestre in regim part-time in Statele Unite, in toamna lui 2002 si primavara lui 2003, dupa cum au explicat pentru HotNews.ro reprezentantii James Madison University. Cu o zi inainte sa isi anunte candidatura ca independa la europarlamentare,  Traian Basescu si-a laudat fiica mentionand ca  “a terminat studiile in Statele Unite”. Pe larg despre subiect aici